IT & C

Un proiect Microsoft ii pune la plata pe spammeri

Microsoft, care a declarat razboi spam-ului si celor responsabili de trimiterea de mesaje electronice nesolicitate, intentioneaza sa creasca costul cu spam-ul pentru spammeri, printr-o noua tehnologie.

In prezent, virtual costa la fel sa trimiti un e-mail sau un milion. Intr-un proiect de cercetare numit " Penny Black", compania Microsoft incearca sa gaseasca moduri de a ingreuna pentru spammeri actiunea de a trimite oferte despre o gama larga de produse si servicii de la scheme de imbogatire rapida la produse pornografice.

"Ideea generala este de a-i impune expeditorului unui e-mail un anumit tip de cost", a declarat Cynthia Dwork, senior researcher in cadrul Microsoft.

Numele de cod Penny Black deriva de la un timbru din 1830 din Marea Britanie, care taxa expeditorul, in schimbul metodei originale de a taxa destinatarul scrisorii.

In mod similar, computerului unui expeditor de e-mailuri i se va cere sa rezolve in aproximativ 10 secunde o complexa problema de matematica si sa verifice mesajele.
Pentru cei mai multi utilizatori care trimit pana la cateva zeci de mesaje pe zi, nu le va lua prea mult timp cu realizarea. Spammerii care trimit milioane de mesaje, vor trebui sa cumpere rack-uri pentru computere.

Determinarea spammerilor de a plati nu este un concept nou. Un alt model similar luat in calcul este scenariul "chalange-response", in care destinatarul unui e-mail va cere exepditorului sa raspnuda la o intrebare pentru a accepta mesajul.

Compania Microsoft intetioneaza sa cresca costul pentru trimiterea masiva de e-mailuri si prin alte moduri. Aceasta va da in judecata comerciantii din New York si Washington pentru trimiterea de e-mailuri cu informatii false, pe motiv ca i-au ingreunat retelele.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele