IT & C

Un nou virus infecteaza PC-urile

Luni, un virus e-mail s-a raspandit rapid prin Internet, compromitand calculatoarele astfel incat, pe data de 1 februarie, sa inunde serverul Web al SCO Group cu date, potrivit unei companii antivirus.

Virusul, cunoscut ca MyDoom, Novarg si ca o varianta a virusului Mimail, soseste in casutele de e-mail, putant avea mai multe subiecte, luate la intamplare, precum "Mail Delivery System", "Test" sau "Mail Transaction Failed". Corpul e-mailului contine un fisier executabil si un text precum acesta : " The message contains Unicode characters and has been sent as a binary attachment ".

Intr-o singura ora, compania antivirus Network Associates a primit 19.500 de e-mailuri care purtau virusul de la 3.400 de adrese Internet unice. O mare companie de telecomunicatii si-a oprit serverul e-mail pentru a stopa virusul.

Odata ce virusul infecteaza un computer cu sistem de operare Windows, instaleaza un program care permite controlul de la distanta a computerului. Programul determina computerul sa trimita incepand cu 1 februarie o mare cantitate de date catre serverul Web al SCO Group.

SCO Group a intrigat comunitatea Linux pretinzand faptul ca parti importante ale sistemului de operare open-source incalca proprietatea intelectuala a sistemului Unix, detinuta de SCO. IBM, Novell si alti sustinatori Linux combat cu inversunare pretentiile SCO.
Luni dupa amiaza a fost incetinita incarcarea site-ului Web al SCO, dar acesta era inca accesibil.
Site-ul SCO a fost anul trecut tinta mai multor atacuri denial-of-service.

Virusul afecteaza computerele care ruleaza cu versiunile 95, 98, ME, NE, 2000 si XP ale Windows si instaleaza un program care deschide un "back door" in sistem, permitand unui atacator sa instaleze programe aditionale pe dispozitivul compromis. Acesta mai permite intrusului sa-si dirijeze conexiunea prin computerul infectat pentru a ascunde sursa unui atac.

In plus, virusul se copiaza in directorul de download Kazaa de pe PC. Virusul se camufleaza, utilizand un nume de fisier, inclusiv Winamp5, RootkitXP, Officecrack si Nuke2004.

Primele date indica o epidemie de cateva ori mai are dacat a virusului Sobig.F, care a actionat vara trecuta.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele