IT & C

Un nou virus email

Companiile antivirus au avertizat la sfarsitul saptamanii trecute despre un nou virus care circula prin email, care pretinde a fi un software de securitate de la Microsoft, dar de fapt incearca sa dezactiveze programele de securitate instalate.

Virusul, denumit "Swen" sau "Gibe", exploateaza o vulnerabilitate veche de doi ani, prezenta in Internet Explorer si afecteaza sistemele care nu au aplicat un patch pentru aceasta vulnerabilitate.
Programul malitios soseste ca un atasament al unui email care pretinde a contine un patch pentru vulnerabilitati ale programelor Internet Explorer, Outlook si Outlook Express, apoi se retransmite la toate adresele de email aflate pe sistemul infectat .

Virusul se mai poate transmite pe Internet prin canalele de chat si prin reteaua peer-to-peer KaZaa, de asemenea se autocopiaza in retelele shared.
Cand infecteaza un computer, alerteaza un site Web care se pare ca numara infectiile. Numarul infectiilor se pare ca a ajuns joi dupa masa la 760.000.
Compania de securitate Network Associates a spus ca virusul prezita un risc scazut pentru companii si un risc mediu pentru utilizatorii casnici.

Companiile de securitate, printre care si Symantec au oferit update-uri la programele antivirus care detecteaza si inlatura virusul.
Microsoft a atentionat in trecut utilizatorii ca nu trimite update-uri prin email, deoarece nu foloseste aceasta metoda de a distribui patch-uri, ci doar direct de pe situl sau Web.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele