IT & C

Un nou robot care merge ca oamenii

A aparut un nou robot care merge ca oamenii, si este cel mai avansat de acest gen la ora actuala. Au mai existat incercari care insa s-au finalizat prin realizarea unor roboti cu un mers ciudat, deloc uman, si cu o raza mica de miscare.

Mersul uman este foarte similar cu "cazutul in fata intr-o maniera controlabila" au explicat cercetatorii de la TU Delft, din Olanda. Adoptarea acestei metode a condus la un mers mult mai natural, foarte diferit de cel de dinainte, rigid.

Acest nou robot, denumit Flame, cantareste aproximativ 15 kilograme si are 1.3 metri inaltime. Un senzor de inertie ("organul echilibrului") il ajuta pe robot sa ramana in picioare. Sapte motoare il pun in miscare.

Flame se poate misca cu 0.45 de metri pe secunda si poate urca sau cobori scari atata timp cat nu au peste 8mm inaltime.

Cercetatorul sef, Daan Hobbelen, a declarat ca Flame este cel mai avansat robot din lume din punctul de vedere al mersului uman. Aceasta cercetare va duce la o mai buna realizare a echipamentelor de antrenare si de reabilitare pentru oameni.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele