IT & C

Un nou furnizor de telefonie fixa

ParlaTel, societate cu capital integral romanesc, furnizor al serviciului de telefonie Parla, a semnat cu Romtelecom un contract de interconectare pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national, informeaza ParlaTel.

"Aceasta etapa reprezinta un pas important in vederea lansarii serviciilor de telefonie fixa, compania noastra furnizand in acest moment doar servicii de telefonie internationala. Imediat dupa efectuarea testelor tehnice de interconectare, ParlaTel va lansa comercial serviciul de telefonie fixa Parla, atat in Bucuresti cat si la nivel national", a declarat Dan Boabes, director general al Parlatel.

Utilizatorii serviciului Parla vor dispune de posturi telefonice fixe, cu numerotatie noua, cu posibilitatea efectuarii apelurilor locale, nationale si internationale in orice tip de retea la tarife substantial reduse. Reteaua de acces la abonat este astfel proiectata incat sa ofere cea mai convenabila solutie tehnica in functie de serviciile solicitate.

ParlaTel implementeaza o solutie mixta: ADSL (pe o singura pereche de fire de cupru abonatul va avea acces simultan la telefonie si Internet de banda larga), ISDN, acces radio (DECT, CDMA), transmisie prin reteaua electrica.

Serviciile Parla vor putea fi disponibile si fara instalarea unui post telefonic suplimentar prin introducerea unui cod de selectie (1015), inaitea numarului apelat.

Infiintata in 2002, Parlatel este printre primii operatori care a obtinut intreaga gama de autorizatii necesare pentru furnizarea serviciilor electronice, inclusiv telefonie. ParlaTel a lansat servicii inovatoare, cum ar fi primul si singurul serviciu de acces Internet prin Dial-up cu activare si incarcare prin SMS (Dialplus.ro).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele