IT & C

#mechanical tumor #gadget #japonia

Tumoarea mecanica, un gadget grotesc

Designerii japonezi sunt printre primii in lume atunci cand vine vorba de realizarea gadgeturilor ciudate.

Tot ei sunt cei care dau nastere la dispozitive inutile, de multe ori chiar grotesti.

Tumoarea mecanica

Cea mai recenta realizare in materie de gadgeturi ciudate este "tumoarea mecanica", creata de designer-ul Mio Iizawa, cunoscut in Tara Soarelui Rasare pentru ciudateniile pe care le inventeaza.

Gadgetul se ataseaza computerului masurand intensintatea la care ruleaza procesorul din dotarea PC-ului propriu. Tumoarea mecanica este confectionata din cauciuc si se mareste sau se micsoreaza in functie de ce "dicteaza" procesorul.

Componente

Dispozitivul functioneaza destul de simplu. Designer-ul a declarat ca acesta are in componenta sa un motor si a un compresor cu aer. Atunci cand utilizatorul deschide mai multe aplicatii deodata, procesorul computerului va fi si el mai solicitat.

Aceste conditii vor forta compresorul sa trimita mai mult aer in " tumoare " facand-o pe aceasta sa creasca. Atunci cand aplicatiile vor fi inchise si procesorul nu va mai fi solicitat atat de puternic, tumoarea mecanica se va micsora si ea, revenind la forma initiala .

Tumoarea mecanica 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele