IT & C

Trei directori Samsung, inchisi pentru concurenta neloiala

Trei manageri executivi ai companiei coreene Samsung vor petrece intre sapte si opt luni in inchisoare dupa ce au recunoscut in instanta ca au luat parte la o conspiratie pentru stabilirea preturilor cu alte companii de pe piata cipurilor de memorie pentru calculatoare, scrie BBC.
In plus, cei trei manageri, care au pledat vinovati in acest caz, au fost condamnati si la plata unor amenzi penale de 250.000 de dolari fiecare. Guvernul american, parte a procesului fixarii preturilor pe piata cipurilor de memorie, a cheltuit nu mai putin de 731 milioane de dolari in procesele demarate impotriva a 12 manageri si companii precum Samsung, Elpida Memory, Infineon si Hynix Semiconductor.
In acelasi timp, reprezentantii acuzarii (guvernul american) au declarat ca acordul ilegal intre companiile amintite a dus la cresterea preturilor la modulele de tip DRAM. Potrivit declaratiilor reprezentantilor unor companii precum Dell, Hewlett-Packard (HP) si IBM, efectul acestor intelegeri care incalca legile concurentei au dus si la cresterea preturilor PC-urilor. "Acest proces ar trebui sa reprezinte un mesaj clar pentru toti cei care incearca sa faca rau consumatorilor americani prin conspiratii similare", a declarat avocatul principal al acuzarii, Alberto Gonzales. (continuarea in 7 Plus )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele