IT & C

Transmiterea informatiei prin campul energetic uman

RedTacton a produs o noua tehnologie de transmisie a semnalelor electrice prin folosirea suprafetei energetice a corpului uman. Aceasta transmisie este una de viteza foarte mare ce nu afecteaza sanatatea omului. In cadrul Forumului mondial pentru societatea informationala , World Summit for Information Society (WSIS), RedTacton a prezentat o tehnologie care ar putea revolutiona lumea in care traim. Functionarea unor echipamente electrice in momentul in care le atingem este noutatea absoluta a acestei tehnologii. In mod tehnic ,tipul transmisiei datelor este complet distinct de tehnologiile existente in momentul de fata pe piata, cum ar fi wireless, infrarosu sau bluetooth. O cale de transmisie este formata chiar in momentul in care o parte a corpului omenesc este in contact cu un transceiver RedTacton. Despartirea fizica duce in mod inevitabil la ruperea legaturii, ce poate fi reluata printr-o noua atingere. Acest principiu are o aplicabilitate total diferita fata de tehnologiile existente.
Functionare
Prin folosirea unui senzor supersenzitiv bazat pe electricitatea fotonica, RedTacton poate oferi o comunicare duplex prin corpul uman la o viteza maxima de 10 Mbps. Prin transmiterea si inducerea unui camp slab electric pe suprafata corpului uman RedTacton reuseste sa transmita informatii fara probleme. Receiverul RedTacton este capabil sa simta orice schimbare la nivel electric pe suprafata corpului iar informatiile preluate de la transmitator sunt decodate si interpretate. Principiul de baza al acestui sistem se bazeaza pe proprietatile optice al unui cristal electro-optic ce variaza in functie de schimbarile extrem de subtile ale campului electric. Detectarea schimbarilor in domeniul proprietatilor optice ale acestui tip de cristal se face utilizand un laser ce converteste rezultatele intr-un semnal electric ce poate fi interpretat ulterior. Acest semnal provine de la circuitul de receptie optica.
Aplicatii
Posibile aplicatii ale acestui sistem sunt in domeniul medicinei prin prevenirea auditiva a pacientului in momentul in care ia din greseala un alt medicament decat cel necesar. Problema existenta in momentul de fata este aceea de a citi pe fiecare medicament instructiunile de folosire. In cazul folosirii RedTacton, fiecare cutie de medicamente are o informatie pe care producatorul o insereaza intr-un sistem de acest tip. Totodata, la prescrierea medicamentelor, informatiile referitoare la modul de administrare sunt incluse in terminalul portabil al pacientului. In cazul in care pacientul ia alt medicament decat cel recomandat, o alarma sonora este declansata avertizand asupra greselii comise. Sistemul prezentat de RedTacton este util, in special, persoanelor in varsta si celor care au probleme de vedere . O alta problema pe care o poate rezolva acest sistem este aceea de inregistrare automata a atributelor individuale printr-o simpla atingere. Daca utilizatorul vrea sa ofere mai multor servicii diferite atribute variate (cum ar fi nationalitate, sex, data nasterii etc.), acest lucru poate fi extrem de complicat. Spre exemplu, in cazul unor cereri sunt necesare completarea a 10 campuri diferite cu toate informatiile personale. Daca e nevoie de completarea a 5-6 asemenea formulare pentru a va inregistra la diferite servicii, aceasta activitate poate deveni extrem de obositoare si de stresanta. Aceasta problema poate fi rezolvata, conform specialistilor japonezi, intr-un mod foarte simplu. Atunci cand utilizatorul trece printr-o poarta speciala, toate atributele sale sunt automat inregistrate intr-un terminal portabil. Totodata, la aceste atribute fizice se pot adauga numele, prenumele etc., ce sunt inregistrate in terminalul portabil purtat de utilizator. Pentru a putea fi folosite aceste atribute pe Internet, utilizatorul va trebui sa stea pe un ,covor" ce transmite semnalul si preia datele stocate in terminalul portabil, in timp ce persoana in cauza lucreaza la un PC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele