IT & C

#online #tracking online #dezactivare #dezactivare tracking online

Tracking online: ce este si cum poate fi dezactivat

Considerat cel mai mare pericol pentru dreptul la intimitate al oricui intra pe internet, tracking-ul online este utilizat pentru strangerea de date cat mai complete despre utilizatori. Informatiile sunt utilizate apoi pentru a oferi reclame cat mai relevante la vizitarea site-urilor afiliate companiilor de publicitate online.

Derulat cel mai des prin cookies in toate browserele, tracking-ul online a devenit una dintre cele mai controversate activitati online a marilor companii.

Facebook este de departe cel mai interesat site de activitatea online a utilizatorilor sai, dar si a celor care nu au inca un cont in reteaua sociala.

Informatiile stranse variaza de la achizitiile online pana la articolele citite, iar 68% dintre internauti spun ca nu sunt de acord cu centralizarea si analizarea activitatilor online personale.

La insistentele utilizatorilor care vor sa-si apere intimitatea, browserele includ optiunea "Do Not Track", dar aceasta are doar rol informativ. Nu poate opri complet strangerea de informatii.

Cum activezi optiunea "Do Not Track" in browser?

Internet Explorer 10: Settings / Safety / Tracking Protection / Do Not Track

Mozilla Firefox: Options / Privacy / Tracking

Google Chrome: Settings / Show Advanced Settings / Send a "Do Not Track" request

Sursa foto: premiumbeat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele