IT & C

Toshiba si Statele Unite vor dezvolta o noua generatie de cipuri

Compania japoneza de electronica, Toshiba, participa, alaturi de Statele Unite, la un proiect care vizeaza dezvoltarea unei noi generatii de cipuri electronice , a declarat luni un purtator de cuvant al companiei Toshiba, citat de agentia AFP.

Proiectul, condus de Universitatea Stanford, strange laolalta alte sapte societati, printre care grupul american Texas Instruments Inc. si fabricantul japonez de semi-conductori, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea unor cipuri electronice de 32 si 45 de nanometri de acum in trei ani. La ora actuala nu se pot fabrica decat cipuri de 130 nanometri.

Aproximativ 400 milioane de yeni (2,9 milioane de euro) ar trebui investiti in acest proiect pentru a face posibila comercializarea unor asemenea cipuri incepand cu 2010, a mai declarat purtatorul de cuvant al companiei Toshiba.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele