IT & C

#direct methanol fuel cell #dmfc #acool metilic #acumulatori #toshiba

Toshiba lucreaza la acumulatori pe baza de alcool metilic

Cei de la Toshiba au reinceput lucrul la acumulatorii de baza de alcool metilic, proiect amanat initial.

Mai mult, noul presedinte Toshiba a declarat ca bateriile se vor lansa pe piata in urmatoarele luni.

direct methanol fuel cell

Noile baterii denumite de Toshiba, DMFC , adica Direct Methanol Fuel Cell vor fi distribuite sub forma unor dispozitive portabile. Acestea vor putea fi folosite la reincarcarea diferitelor gadgeturi ca telefoane mobile, playere muzicale sau console de joc portabile .

Acumulatorii DMFC produc electricitate printr-o reactie asemenatoare bateriilor standard. Acestia functioneaza pe interactiunea alcoolului metilic cu apa si aerul, astfel bateriile de acest gen sunt considerate si o sursa de energie ecologica .

Desi acumulatorul trebuie reincarcat periodic cu alcool metilic, acest incovenient este trecut cu vederea datorita usurintei sistemului de schimbare a cartusului.

Disponibilitate

Reprezentantii companiei au declarat ca noile baterii pe baza de alcool metilic vor fi lansate pe piata inainte de sfarsitul anului financiar al celor de la Toshiba, aceasta perioada fiind cuprinsa in intervalul aprilie - septembrie.

Lansarea acumulatorilor pe baza de alcool metilic a fost amanata timp de sase luni, initial Toshiba dorind sa prezinte produsul final la inceptul anului 2009. Sursele de la Toshiba mai indica faptul ca bateriile de acest gen vor fi destinate telefoanelor mobile, laptopurilor si computerelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele