IT & C

Timbrul "2004 - Romania Membru NATO" va circula in 189 de tari

Ministrul Dan Nica a prezentat, cu aceasta ocazie, emisiunea filatelica speciala intitulata "2004 - Romania Membru NATO", realizata de Romfilatelia , societate specializata in editarea marcilor postale romanesti.

"Lansam, in acest moment de referinta pentru istoria poporului roman, timbrul NATO, care va face inconjurul lumii circuland prin toate cele 189 de tari membre UPU." a declarat Dan Nica in cadrul ceremoniei de dezvelire a machetei timbrului NATO. Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a oferit prima serie a acestui timbru presedintelui Ion Iliescu si premierului Adrian Nastase, precum si unor oficialitati de rang inalt care si-au adus aportul la realizarea acestui obiectiv strategic al Romaniei. La eveniment au fost prezenti, de asemenea, membri ai Parlamentului si Guvernului Romaniei, ai corpului diplomatic acreditat in Romania, precum si numerosi invitati.

Macheta emisiunii filatelice are ca element principal monumentul NATO, aflat in fata sediului Aliantei din Bruxelles. Roza vanturilor sugereaza drumul comun catre pace urmat de tarile membre, steagurile acestora fiind infatisate in fundal.

Romania, Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Slovacia si Slovenia au fost invitate sa adere la Pactul Atlanticului de Nord dupa summit-ul de la Praga, in prezent NATO numarand 26 de membri. In data de 29 martie 2004 a avut loc depunerea instrumentelor de aderare la Washington, iar vineri, 2 aprilie 2004 - festivitatea inaltarii drapelelor la sediul NATO din Bruxelles.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele