IT & C

#samsung #eco laber flower #lcd-uri

Televizoarele Samsung cu stampila Eco-label

Samsung Electronics a anuntat ca noua serie de LCD-uri a fost recompensat cu titlul Eco - label Flower.

Cele mai recente produse din gama Crystal TV, LCD-urile din seriile 7, 8 si 9, cu diagonala de la 40 inch sau mai mari, au fost evaluate de organizatia independenta SIS Eco- labelling si certificate de catre aceasta ca intrunind cerintele Eco-label.

Criterii importante


Aceste criterii iau in calcul toate aspectele impactului pe care televizoarele il au asupra mediului, incepand cu productia si utilizarea LCD-urilor si terminand cu scoaterea acestora din uz. Samsung a mai obtinut distinctia europeana Eco-Label Flower pentru seriile de televizoare LCD 4, 5 si 6 cu diagonala mai mare de 32 inch.

Tehnologia Crystal TV implica un singur proces de turnare prin injecrie ce combina in acelasi pas productia si colorarea ramei televizorului. Acest proces nu necesita utilizarea vopselelor conventionale si, in consecinta, este evitata degajarea in aer a compusilor organici volatili ( COV ), care au un impact negativ asupra sanatatii.

Ce este Eco-Label

Distinctia europeana Eco-label Flower este un simbol oficial de certificare, introdus in 1992 pentru a ajuta consumatorii europeni sa identifice produsele de calitate, care sunt mai putin daunatoare mediului.

"Samsung se dedica dezvoltarii unor televizoare inovatoare si elegante, incluzand totodata tehnologii ecologice in realizarea designului si calitatii ecranului, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurator", a declarat Michael Zöller, senior European Marketing Manager TV in cadrul Samsung.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele