IT & C

Telespectatorii vor putea manipula programele TV

Imaginati-va editarea Titanicului pentru a viziona doar secventele preferate, sau inlaturarea scenelor mai plictisitoare din Star Trek pentru a ramane doar cu actiunea care va intereseaza.
Manipularea filmelor preferate pentru a le transforma intr-unele personalizate este doar inceputul unui proiect ambitios de 7.5 milioane euro finantat de Uniunea Europeana.
New Media for a New Millennium (NM2) isi propune dezvoltarea unui nou gen media, care va permite audientei crearea unei lumi media personalizate, in functie de interese si gusturi.

Telespectatorii vor participa la intamplari, vor manipula actiunile chiar si decorul show-urilor TV.
BT este unul din cei 13 parteneri implicati in acest proiect. Aceasta va contribui cu software care a fost creat pentru a depista anomalii din filmele CCTV. Software-ul utilizeaza algoritmi pentru recunoasterea continutului.

Proiectul, cu o durata de trei ani, va folosi de sapte productii in dezvoltarea de unelte software ce vor permite editarea continutului in functie de nevoi.
Una dintre productii va fi o emisiune experimentala in care actiunea va fi condusa prin mesaje text trimise de telespectatori .
Participantii vor trimite texte care vor avea impact in actiunea personajelor.
Aceasta emisiune este dezvoltata in Finlanda si va fi prezentata telespectatorilor din Finlanda.
O alta echipa va lucra la productia BBC Gormenghast. Acesta va fi transformat sa permita telespectatorilor alegerea dintre versiuni variate.

Coordonatorul NM2 a explicat ca acest nou gen va schimba in mod radical rolul audientei.
"Telespectatorii vor putea sa comunice in mod direct si vor influenta ceea ce vizioneaza. Utilizatorii media nu vor fi doar telespectatori pasivi, vor deveni activi."
Se planuieste crearea unei productii intitulate The Golden Age, despre arta Renasterii. Acesta va permite utilizatorilor sa creeze o asa numita lume media bazata pe interese specifice cum ar fi poezia, muzica sau arhitectura.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele