IT & C

Teleportarea: in cateva decenii

Potrivit unuia dintre cei mai cunoscuti fizicieni ai lumii de astazi, teleportarea, telepatia si invizibilitatea vor deveni realitati in cateva decenii.

Pentru fizicianul Michio Kaku de la Universitatea din New York exista o calculator . Au fost construite casti programate sa ‘lectureze’ fluxurile energetice ale creierului pentru a fi apoi tranformate de catre softuri complexe in comenzi.

invisibleInvizibilitatea este, de asemenea o imposibilitate care va deveni posibila in viitorul apropiat cu ajutorul metamaterialelor – nanomaterialelor – care reusesc evite lumina. Din aceeasi clasa de imposibilitati face parte si descoperirea vietii extraterestre.

 

 

Imposibilitati de gradul II

travelDin aceasta categorie face parte calatoria in timp, o imposibilitate mai greu de pus in practica datorita faptului ca, chiar daca nu incalca legile fundamentale ale fizicii, stiinta inca nu a ajuns la cunoasterea care sa o faca posibila. Pentru profesorul Kaku “Ceea ce face ca imposibilitatile de gradul II sa fie atat de dificil de realizat este faptul ca, in general, ele cer mari cantitati de energie, iar principiile fizice pe care le presupun nu sunt in totalitate intelese”.

Mari fizicieni precum Stephen Hawking, Albert Einstein si Kip Thorne au aratat ca, cel putin teoretic, calatoriile in timp sunt posibile, dar nimeni nu a putut pana acum sa produca energia necesara pentru a tine deschisa o gaura de vierme .

In aceasta categorie intra si universurile paralele si calatoria cu o viteza mai mare decat cea a luminii.

Imposibilitati de gradul III

pendulSingurele imposibilitati cu adevarat imposibil de realizat pentru profesorul Kaku sunt acele ‘ mobile’ – masini care sa se afle intr-o miscare eterna – si prezicerea viitorului, ambele fenomene care incalca legile fundamentale ale fizicii.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele