IT & C

Telefonul mobil care emite parfum

Daca pana acum, prin intermediul telefonului puteam vorbi, trimite mesaje, fotografia, filma si intreprinde alte activitati ce tin de partea informationala , de acum vom putea difuza parfumul dorit.

 

O firma japoneza de telecomunicatii a creat un sistem care permite comandarea de la distanta a unui difuzor de arome prin intermediul telefonului mobil si descarcarea de parfumuri. Acest aparat a fost prevazut sub forma unui dispozitiv de arome cu 16 compartimente cu parfumuri care combinate pot genera chiar sute de arome.

Pentru ca parfumul sa se degaje, utilizatorul trebuie sa descarce pe telefonul mobil o aplicatie specifica. Astfel, selecteaza dintr-un catalog aromele dorite sau creaza prin intermediul unor retete noi miresme, urmand sa fie transmise prin intermediul optiunii infrarosu . Serviciul asociat ofera posibilitatea de a programa o lista de arome diferite care pot fi emise in diverse momente ale zilei.

Compania doreste ca in viitor sa fie posibila descarcarea de muzica sau continut video asociat cu anumite arome. Pretul aparatului cu receptor infrarosu si USB ar putea sa ajunga la maxim 125 de euro, in timp ce cartusele cu arome, cu valabilitate de o luna, ar putea costa 10 - 12 euro.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele