IT & C

Telefonie mobila - 13 milioane de utilizatori in 2006

Numarul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila va ajunge la 13 milioane in urmatorii doi ani, estimeaza Orange Romania .

La sfarsitul anului 2006, rata de penetrare a telefoniei mobile va ajunge la 60% din populatie, comparativ cu 46% la finele acestui an, a declarat ieri Richard Moat, directorul general al companiei.

REZULTATE. La nivelul grupului Orange , datele arata ca filiala din Romania detine locul trei in privinta numarului de clienti si pozitia a cincea ca venituri. La sfarsitul lunii septembrie 2004, Orange Romania a raportat 4,37 milioane de clienti, cu 50% mai mult fata de septembrie 2003. Pana la sfarsitul lui 2004, reprezentantii Orange estimeaza ca veniturile companiei vor atinge suma de 772 milioane de dolari, cu 46% mai mult fata de nivelul din decembrie 2003.

POTENTIAL. "Comparativ cu tarile din Europa Occidentala, in Romania inca exista loc pentru crestere organica a unei companii din domeniul telefoniei mobile. Spre exemplu, in Danemarca, unde am condus filiala GSM a grupului Orange pana la finele lunii septembrie, la o piata de cinci milioane de locuitori exista cinci operatori de telefonie mobila si o rata de penetrare de 95%", a mai spus Moat. De asemenea, serviciile de date asigura doar 7% procente din veniturile anuale ale filialei romanesti, comparativ cu o medie de 14% in cazul operatorilor GSM din Uniunea Europeana.

Richard Moat a fost numit director general al operatorului de telefonie mobila la mijlocul lunii septembrie si l-a inlocuit pe Bernard Moscheni, care a preluat sefia companiei belgiene Mobistar. Moat este cetatean britanic si a fost presedintele filialei Orange din Danemarca, functie pe care a preluat-o in octombrie 2002, dupa plecarea de la Orange Thailanda, unde a ocupat aceeasi pozitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele