IT & C

Telefoanele mobile pot fi ascultate si inregistrate fara ca posesorii sa-si dea seama

Avem telefoane mobile si suntem, in parte, dependenti de ele. Suntem apelati sau sunam in orice moment al zilei, de oriunde, si, de cele mai multe ori, credem ca aceste convorbiri sunt private. Ne consideram indreptatiti sa pastram secretul asupra continutului lor, fie ca ne sunam mama, seful sau iubita. Cu toate acestea, trebuie sa va avertizam ca aceste discutii pot fi ascultate oricand de cineva care detine un dispozitiv de euro , oricine poate intra in posesia unui astfel de aparat. Dispozitivele, denumite "Interceptor GSM", pot fi cumparate de pe Internet sau prin intermediari din Rusia. In momentul de fata, aceleasi surse au declarat ca, in Bucuresti, exista cel putin zece asemenea dispozitive, dar ca, in mod sigur, mai sunt si altele care nu au fost luate inca sub observatie. Majoritatea celor care au astfel de aparate "presteaza" la comanda unor persoane fizice care vor sa afle totul despre cei cu care fac afaceri sau despre partenerii de viata.

Din pacate nimeni nu poate impiedica ascultarea telefoanelor mobile, nici noi, cei care le folosim, nici cei care ne pun la dispozitie aceste servicii. Aparatura de ascultare a celularelor, existenta in prezent pe piata, este cu mult mai performanta decat sistemele de protectie pe care le au firmele de telefonie mobila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele