IT & C

#fisheye #macro #wide angle

Telefoanele mobile au acum lentile speciale "fisheye"

Desi de-a lungul anilor tehnologia a imbunatatit atat capacitatile telefoanelor mobile, cat si senzorii foto incorporati in aceste dispozitive, acestea nu s-au ridicat inca la nivelul camerelor foto compacte. Poate va mai trece ceva timp pana cand un telefon mobil va putea concura cu un aparat foto, insa pana atunci ne putem bucura de cateva kit-uri care fac fotografierea cu telefonul ceva mai placuta.

Daca rezolutiile camerelor foto din telefoanele mobile pot fi comparate deja cu cele ale aparatele foto compacte digitale, unele terminale ca Sony Ericsson Satio , Nokia N8 sau avand senzori foto de 12 MP, cateva detalii ca zoom-ul sau capacitatea de a capta imagini de la apropiere cu un telefon mobil nu sunt la fel de dezvoltate.

Dar iata ca fotografii amatori sau profesionisti au la dispozitie o noua gaselnita: lentilele si pentru telefoanele mobile. Kit-ul de lentile este de dimensiuni reduse si se ataseaza pe telefonul mobil, fiind capabile sa capteze imagini de tip " fisheye macro " si " wide angle ".

Sistmul se aseaza pe telefon in dreptul lentilelor deja existente. Acestea se lipesc de carcasa printr-o banda adeziva care se afla pe suprafata de metal din jurul lentilelor.

Kit-ul are capacitatea de a fotografia atat in "wide angle", mod care va mari unghiul de captare a imaginilor cu 40%, cat si in mod "macro". Distanta dintre subiectul fotografiat si lentile se incadreaza intre 10 si 23 mm.

In prezent, setul de lentile fisheye/macro/wide angle pentru telefoanele mobile, poate fi achizitionat la pretul de 40 USD din magazinele online internationale. Nu se stie daca aceste vor fi distribuite si pe piata autohtona.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele