IT & C

Tehnologiile din viitor - aduse in prezent la CeBIT 2006

CeBIT 2006 s-a dovedit, inca o data, cel mai mare eveniment IT/C, reprezentand o adevarata platforma business to business. Cei peste 6.000 de expozanti au confirmat la sfarsitul evenimentului ca au incheiat in 2006 mult mai multe contracte decat anul trecut, in valoare de milioane de dolari. Succesul evenimentului a fost garantat si de numarul mare de vizitatori, aproape 500.000.
Si pentru Romania, CeBIT 2006 a reprezentat un record in ceea ce priveste numarul firmelor autohtone participante, cele 45 de companii avand o vizibiltate buna pe parcursul evenimentului. Dincolo de aceste cifre insa, spectacolul a fost asigurat de o multitudine de produse, de lansarile si premierele consemnate in cele 7 zile. De la monitoare cu o latime impresionanta, la telefoane mobile de ultima generatie si pana la camere digitale cu tehnologii impresionante, CeBIT 2006 s-a dovedit un adevarat show pentru ceea ce se poate numi Future IT.

Tehnologia touch-screen ia locul butoanelor

Adio, butoane! Odata cu lansarea modelului Cyber-shot N1, utilizatorii nu mai au nevoie sa foloseasca nici un buton pentru a naviga prin meniurile aparatului foto digital. Prin simpla atingere a ecranului LCD se pot activa functii diverse, de la modul de capturare a imaginii pana la redare. Daca doriti sa faceti clarul, nu trebuie decat sa atingeti cu degetul ecranul in zona respectiva. In plus, acest model permite realizarea de slide-show-uri, imaginile putand fi insotite de muzica pe parcursul vizualizarii acestora. Modelul Cyber-shot N1este compatibil cu standardul PictBridge , ceea ce inseamna ca aparatul poate fi conectat direct la imprimanta, fara a mai necesita si conectarea la calculator.

Imprimante portabile

Panasonic a lansat pe piata, inca de la inceputul acestui an doua modele noi de imprimante, dedicate aparatelor foto din seria Lumix. Pe masura ce camerele digitale incep sa faca parte din viata noastra, cerintele consumatorilor pentru solutii accesibile si usoare de printat devin din ce in ce mai puternice. Modelele KX-PX1 si KX-PX10 sunt echipate cu tehnologia originala Panasonic de procesare si cu un motor de tiparire mai rapid decat predecesoarele lor. Ambele modele au la baza tehnica sublimarii termice, fiind capabile de a reduce zgomotul de imagine sau corectia de culori. Nici la datele tehnice imprimantele de la Pansasonic nu stau rau. Rezolutia de printare este de 300 X 300dpi, la un numar maxim de pixeli de 6144 X 4096 si o greutate de doar 800 gr.

Latimea conteaza

Tot cu ocazia CeBIT, Benq a aruncat pe piata doua serii de monitoare LCD TV. Dintre toate produsele, capul de afis este tinut de noul model BenQ PL4271, de 42 de inci. Dincolo de un design ultramodern, monitorul are toate standardele HDTV compatibile, adica 720p, 1080ip, 1080p. Piesa de rezistenta a acestor monitoare o reprezinta insa tehnologia Senseye. Aceasta realizeaza un contrast dinamic real pentru ochiul uman si un control avansat al culorii. In plus, tehnologia Senseye contribuie la imbunatatirea imaginilor in cazul aplicatiilor grafice, precum jocurile sau prezentarile multimedia. Tot la acest capitol, merita amintit si sistemul de sunet integrat care contine amplificatorul digital D2Audio.

Prezentari multimedia cu aparatul foto

Cei de la Samsung si-au pus haine noi si au aparut la CeBIT cu noua colectie Digimax, seriile i si s. Digimax i6 vine cu o rezolutie de 6 megapixeli, zoom optic 3x cu un ecran LCD de 2,5 inch. I6 este prima camera cu functii multimedia si player MP3 incorporate. Pentru cei cu mana mai putin sigura, exista functia ASR care ajuta in acelasi timp la obtinerea de fotografii clare si naturale. De cealalta parte, modelele din seria s sunt dedicate celor care nu vor sa se complice prea mult cu fel de fel de meniuri si butoane. Cu un singur buton se pot regla culorile pozei, efectele speciale, acelasi buton fiind folosit si pentru capturarea imaginii.

Telefonul discoteca

Mai mult decat un telefon mobil. Asa poate fi caracterizat modelul EL71 de la Benq Siemens. Pe langa designul extrem de atragator (1,6 cm latime, clapeta culisanta, carcasa de aluminiu si aspect metalizat), EL71 are o multime de dotari la fel de impresionante. Cu ajutorul unui cablu, livrat odata cu pachetul original, telefonul poate fi cuplat la o statie audio pentru a asculta muzica. Ecranul este QVGA 2 de 2 inci si 262,144 culori, avand incorporata o camera video de 1,3 mega pixeli. Prin intermediul sistemului Headest Bluetooth Clip HHB-130 / 131accesarea telefonului devine facila si comoda, in timp ce in masina mobilul poate fi folosit cu usurinta deoarece este disponibil cu Car Kitul Bluetooth SIM HKW-720.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele