IT & C

#gadget #fun #tehnologie #altfel #distractiv

Tehnologie distractiva sau gadgeturi altfel

Gadgeturile nu trebuie sa fie doar utile, ci ele pot sa devina si haioase. Stick-urile USB in diferite culori si forma sunt doar o parte din gama de gadgeturi utile dar haioase. Daca vrei sa atragi atentia intr -un fel sau altul, tehnologia te poate ajuta cu mici trucuri.

 

R2D2

Unul din cele mai indragite personaje din seria Star Wars, robotul R2D2 a devenit un proiector video pentru camera ta. Cei care l-au "inventat" au fost cei de la Nikko Home Electronics. Jucaria vine cu o telecomanda Millennium Falcon care inlocuieste toate dispozitivele media folosite pana acum.

R2D2 proiecteaza o imagine de 2 metri pe orice suprafata din mai multe pozitii, chiar si pe tavan. Are integrat DVD/CD player, iPod Docking station (Ipod Nano, Mini, Photo si Video), cititor de carduri, slot USB, difuzoare stereo 20 watt, FM wireless, conexiune video/audio, PC/Mac, Wii, Xbox, Playstation, senzori de motiune pentru siguranta si desigur stie limbajul folosit de robot. Proiector video R2D2 costa aproximativ 9.000 RON.

Ceas/telefon mobil

Ceasurile lui James Bond sunt deja o realitate. Daca pana acum orice telefon mobil putea sa arate ora, ca a venit si momentul cand rolurile se inverseaza si un ceas de mana devine un telefon mobil veritabil. Ceasul telefon sWaP este un centru multimedia intreg. Pe langa convorbirile normale, poti verifica mail-uri sau naviga pe internet.

Terminalul are baterie reincarcabila, suporta formate MP3, MIDI, WAV, AAC si MP4, are browser WAP si maximul de conectivitate GPRS. Ceasul/telefon mobil costa aproximativ 1.400 RON. Recent, compania coreeana LG a lansat si el un telefon mobil/ceas, modelul LG GD910 //mobile.acasa.ro/specificatii/LG_GD910--p2644.html, dar pretul lui nu a fost inca anuntat.

i3G Power Station, incarcator mobil pentru iPhone si iPod


i3G Power Station este practic o bateria de rezerva care asigura 250 ore de viata in modul standby, 5 ore de convorbiri pentru iPhone sau 20 ore de muzica pentru iPod. Aceasta se poate incarca prin cablul USB al iPhone si iPod. Este foarte portabil si poate incarca iPhone-ul sau iPod-ul din dotare din geanta sau buzunar. Costa in jur de 150 RON.

"Gasit & Pierdut ", un gadget pentru parinti

"Gasit & Pierdut" este un sistem de supraveghere pentru copii, compus din 2 parti: bratara din plus iepure roz sau tigru, care se ajusteaza pe mana sau imbracamintea celor mici si brelocul cu un senzor,  care este destul de mic pentru a fi purtat langa .

Acesta ramane la parinte, iar cand bratara ajunge in afara razei setate, alarma va porni. Raza de actiune se poate seta individual intre 1 - 20 metri. Gadgetul este util in locuri aglomerate, shopping mall-uri, parcuri. "Gasit & Pierdut" costa in jur de 130 RON.

DriveMocion, haz in trafic

DriveMocion este un dispozitiv de comunicare in trafic cu semnale luminoase din leduri. Daca ai gresit o manevra in trafic si nu vrei sa-l enervezi pe cel de langa, s-ar putea ca DriveMocion-ul sa te ajute. Apasa butonul corespunzator pentru mesajul de cerut scuze si s-ar putea sa scapi cu basma curata. Desi acesta este o forma a comunicarii verbale relativ eficienta, totusi este frumos ca technologia sa permita mai multe optiuni.

Pachetul consta din 2 aparate: unul se lipeste de geamul din spate al masinii, iar celalalt este telecomanda prin care afisati unul dintre cele expresii: "fata vesela" (smiling face), face cu ochiul, "multumiri" (thanks), "lasa-ma in pace ( -off) sau "scuze" (sorry). DriveMocion costa aproximativ 150 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele