IT & C

#educatie #hd #scoala

Tehnologia HD ar putea ajunge in scoli

In pofida reducerilor de personal, de costuri si, in general, a penuriei din educatie din ultimii cativa ani, a sosit, totusi, momentul pentru innoirea infrastructurii audio-video.

Unul din sustinatorii acestei idei este Panasonic care doreste dotarea salilor de clasa cu module HD.

HD pentru acasa

Asa numitele razboaie pentru formatul HD s-au incheiat, iar adoptarea HDTV de catre public e tot mai larga: numai in Marea Britanie, in jur de 12 milioane de locuinte sunt dotate cu un televizor adaptat la HD.

Cifrele se anunta sa creasca in Europa pe maura ce formatul HD ajunge la servicii care emit necriptat precum Freeview sau TNT HD in vederea Cupei Mondiale din 2010. Iar daca HD devine normala in sfera domestica , e inevitabil ca elevii sa nu se astepte ca tehnologia sa se extinda si in scoli.

Cursuri in HD


Ecranul lat al majoritatii televizoarelor moderne devine la randul sau formatul de ecran standard pentru laptopuri si monitoare. Panasonic estimeaza ca in prezent circa 65% dintre laptopuri si jumatate dintre monitoarele de computer sunt de format 16:10.

Compatibilitatea afisajului este acum importanta nu doar pentru a prezenta materiale pe ecran lat la cursurile de media si film; cu un ecran de 16:10 adaptat pentru HD este sigur ca prezentarile si alte materiale video vor fi vizibile asa cum s-a intentionat, fara a mai apela la serviciile de suport tehnic.

Imagine clara

La fel de importanta este claritatea exceptionala oferita de tehnologia de inalta definitie, astfel incat foliile greu lizibile si grafica neclara, care obosesc ochiul sa ii fac pe elevi sa-si piarda concentrarea, devin o amintire. Nu e putin lucru, date fiind clasele tot mai numeroase si, in special, numarul tot mai mare de studenti si deci folosirea unor sali de seminar si amfiteatre tot mai mari.

Calitatea sporita a imaginii este un beneficiu deosebit pentru materiile la care e nevoie sa se afiseze diagrame tehnice, cum ar fi stiintele sau electronica. Proiectoarele compatibile HD si ecranele cu plasma reprezinta o investitie prudenta pentru orice institut de educatie care vrea sa fie dotat pe termen lung.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele