IT & C

Taxe mai mici pe telecomunicatii

O parte a furnizorilor de servicii de comunicatii electronice sau de servicii postale va putea plati un tarif mai mic pentru monitorizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).
Guvernul a aprobat un proiect de lege promovat de Ministerul Comunicatiilor (MCTI) prin care se stabileste o noua baza de calcul pentru tariful de monitorizare datorat ANRC. S-a stabilit ca aceste companii pot solicita perceperea tarifului de monitorizare ca procent din veniturile rezultate doar din furnizarea de comunicatii electronice sau servicii postale, daca tin evidente contabile separate pentru aceste activitati.

In plus, a fost eliminat tariful de monitorizare suplimentar, datorat de companii la incetarea activitatii in domeniul telecomunicatiilor sau serviciilor postale.

Pana acum, tariful de monitorizare se calcula in functie de veniturile totale ale companiei, chiar daca firmele realizau venituri si din alte activitati, fara nici o legatura cu telecomunicatiile sau serviciile postale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele