IT & C

Sun subinchiriaza StarOffice

Sun intentioneaza sa vinda o versiune de subscriere a suitei sale StarOfiice in Japonia.

StarOffice este un pachet care combina un procesor word, o aplicatie spreadsheet si alte unelte office. Aceasta suita concureaza in principal cu Microsoft Office si cu software-ul open source OpenOffice, derivat din StarOffice.
Pana acum Sun a distribuit in principal software-ul prin reteaua traditionala de distributie la un pret de aproximativ 70$.

Dar incepand de luna urmatoare consumatorii japonezi vor putea sa cumpere o licenta pentru un an de zile, pentru aproximativ 19$. La sfarsitul anului, utilizatorii pot sa reinnoiasca licenta sau pot renunta la utilizarea software-ului, care devine inutilizabil la expirarea licentei.

Subscrierile vor fi oferite prin Sourcenext, principalul distribuitor japonez al StarOffice, cunoscut ca si StarSuite. Programul de subscrieri anuale oferit de Sourcenext este o varianta a programului de subscrieri pentru Java Desktop System, in care Sun ofera un set de software desktop la un pret anual de 100$ per computer si 50$ per anagajat .

Sun a inceput sa distribuie StarOffice in 1999, cu scopul de a eroda dominanta Microsoft pe piata computerelor desktop. Sun spera sa sporeasca utilizarea StarOffice, punand in practica o noua strategie desktop, in care pachetul este utilizat ca element cheie in crearea unei alternative mai ieftine pentru PC-urile Windows.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele