IT & C

#internet #studenti #computer #studiu #intel

Studentii romani prefera computerul de acasa

Peste 70% din studentii romani folosesc Internetul ca principala sursa suplimentara de studiu, dar numai 2% dintre ei acceseaza Internetul de pe computerele facultatilor.

Totodata, trei sferturi din studentii romani petrec peste trei ore pe zi in fata calculatorului.

Studiu Intel

Un studiu comandat de Intel Romania in centre universitare din Bucuresti, Timisoara si Cluj intre 1-15 octombrie, arata ca 78% din studentii romani petrec zilnic cel putin trei ore in fata calculatorului. O treime din studenyii participanti la studiu petrec zilnic pana la sase ore in fata computerului. Majoritatea timpului este dedicat comunicarii online si cautarii de informatii pe Internet.
    
Mediul virtual a devenit un partener important in viata tinerilor. Potrivit cercetarii Intel Romania, in ceea ce priveste sursele suplimentare de studiu, 72% din tineri plaseaza pe primul loc Internetul. Mediul virtual este cea mai utilizata metoda de aflare a informatiilor necesare pentru indeplinirea obligatiilor de student. Prin comparatie, doar 22% prefera sa foloseasca biblioteca. Totodata, 6% utilizeaza calculator in alte locatii decat acasa sau la scoala/liceu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele