IT & C

#linux #windows #utilizatori #steam

Steam vrea sa convinga utilizatorii de Windows sa treaca la Linux

Valve promoveaza agresiv noul Steam Beta pentru Linux chiar utilizatorilor de Windows. Magazinul online Steam recomanda pe prima pagina tuturor utilizatorilor noi descarcarea Ubuntu 12.04 LTS.

Dupa ce seful Valve, Gabe Newell, a criticat noul Windows 8, magazinul online Steam devine o parte importanta a campaniei de a convinge gamerii sa treaca la Linux, mai precis la noul Ubuntu.

In urma cu un an, platforma Linux se afla pe ultimul loc in optiunile de gaming, dar noua versiune a Steam Engine pentru Linux a schimbat drastic situatia.

Inginerii Valve care au implementat Steam Engine pe Linux au descoperit ca motorul grafic ofera o performanta mai buna decat pe Windows. Jocuri ca Left 4 Dead 2 ruleaza in conditii grafice mai bune pe Ubuntu decat pe Windows sau Mac.

Deocamdata, singurul obstacol in strategia Valve de a convinge gamerii sa apeleze la Linux este numarul limitat de jocuri disponibile in Steam pe Ubuntu, potrivit Geek.com. Compania lucreaza insa de zor pentru a oferi cat mai repede aceleasi titluri de top pe platforma open-source ca si oferta din magazinul Steam pentru utilizatorii Windows.

Sursa foto: Ubuntuvibes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele