IT & C

#sony #nex-5 #nex-3 #camere foto compacta #dslr

Sony NEX-5 si NEX-3, camere foto compacte cu calitati de DSLR

Au fost prezentate oficial pe piata autohotona noile camera foto Sony Alfa NEX-5 si NEX-3 , modele care dispun de un corp compact, dar care au capacitatea de a capta imagini asemenea modelelor profesionale DSLR.

Noile camere foto NEX-5 si NEX-3 sunt dotate cu obiective interschimbabile si sunt capabile de inregistrare video in format high-definition.

Filmari HD si fotografii 3D

Alaturandu-se gamei de camere foto Alfa, modelele NEX-5 si NEX-3 beneficiaza de calitatea imaginii DSLR, dar si de avantajul obiectivelor interschimbabile, intr-un design compact. In comparatie cu modelele obisnuite de camere foto DSLR, constructia ce elimina sistemul mecanic cu oglinda reduce grosimea celor doua camere pana la 24,2 mm (modelul NEX-5, fara grip si montura) in punctul cel mai subtire.

Totusi, ce face aceste doua modele mai speciale sunt capacitatile lor de a fotografia in 3D. Mecanismul este destul de simplu, obiectivul fiind capabil sa capteze in aceeasi timp imaginea atat pentru ochiul stang, cat si pentru cel drept. Fotografia este astfel procesata, iar rezultatul poate fi vizualizat in format 3D cu ochelari speciali pe monitoare sau televizoare capabile de aceasta tehnologie.

NEX-5 beneficiaza de o carcasa din magneziu, foarte usoara si in acelasi timp extrem de rezistenta, transformand-o in cea mai compacta camera cu obiective interschimbabile. Noul senzor CMOS Exmor APS HD, cu o rezolutie de 14,2 MP sta la baza celor doua camere. Cu mult mai mare decat senzorul camerelor compacte obisnuite, noul senzor de la Sony captureaza imagini cu zgomot extrem de redus si efecte de defocalizare creative, familiare utilizatorilor de DSLR.

Calitatea fotografiilor si a inregistrarilor video este imbunatatita de procesorul BIONZ, care asigura fotografierea la viteze mari, specifica DSLR-urilor, cu focalizare rapida, precisa, cu un timp minim de raspuns de la apasarea butonului pana la declansarea obturatorului. Ambele camere pot surprinde, de asemenea, actiuni rapide, cu o viteza mare de declansare prin intermediul rafalei de pana la 7 cps (AF / AE setat de la primul cadru) si rezolutie completa.

Obiectiv si adaptor

Obiectivul E 8-55 mm F/3.5-5.6 (SEL855), cu stabilizatorul de imagine SteadyShot incorporat poate realiza imagini fara distorsiuni de miscare. Modelele NEX-5 si NEX-3 sunt disponibile sub forma de kit cu un obiectiv, sau kit cu doua obiective. Camera NEX-5 poate fi, de asemenea, achizitionata sub forma unui kit alaturi de obiectivul E 8-00 F/3.5-6.3 (SEL800), optional, ce ofera un zoom optic de 11x, alaturi de stabilizatorul de imagine SteadyShot cu mod activ pentru unghiul mare de captura al filmarilor, fara distorsiuni de miscare.

Un adaptor de montura optional, LA-EA, extinde compatibilitatea pentru o gama suplimentara de 30 de obiective si teleconvertoare Alfa, alaturi de un set generos de obiective cu montura A (numai cu  focalizare manuala). Modelele NEX-5 si NEX-3 sunt, de asemenea, primele modele Alfa ce ofera avantajele functiei de inregistrare video HD.

Ambele camere sunt disponibile impreuna cu un flash super-compact, cu sistemul clip-on, ce se ataseaza prin intermediul terminalului inteligent, atunci cand este nevoie, in conditii de luminozitate scazuta. Alte accesorii optionale includ vizorul optic FDA-SV, alaturi de genti asortate si curele de umar. Camerele NEX-5 si NEX-3 de la Sony vor fi disponibile incepand cu luna iunie a anului 2010 si vor costa in jur de 650 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele