IT & C

#rf #alimentare #wireless #sony

Sony lucreaza la un sistem de alimentare wireless bazat pe rezonanta magnetica

Sony Corporation anunta disponibilitatea unui sistem de alimentare wireless foarte eficient, ce elimina necesitatea utilizarii cablurilor produselor electronice, precum televizoarele.

Cu ajutorul acestui sistem, pana la 60 de Watti de energie electrica pot fi transferati, pe o distanta de 50 cm, cu o eficienta de 80% si aproximativ 60%, incluzand redresorul.

Sistem nou

Acest nou sistem integreazaa o tehnologie de alimentare cu energie electrica, fara contact, bazata pe rezonanta magnetica. Cu ajutorul rezonantei magnetice, energia electromagnetica este transferata numai catre dispozitivele cu aceleasi frecvente de rezonanta precum sursa de energie, pentru ca alimentarea sa fie eficienta, chiar si cand dispozitivele nu sunt asezate in pozitia optima pentru transfer . Mai mult, chiar si in prezenta obiectelor metalice intre transmiattor si receptor, nu exista riscul aparitiei inductiei termice.

Sony se bazeaza pe experienta de ani indelungati in domeniul dezvoltarii tehnologiilor de frecvente inalte radio (RF), pentru utilizarea in comunicatiile wireless si pentru produsele de difuzare, pentru a crea un nou redresor, care sa ofere atat o viteza mare, cat si o eficienta considerabila.

Wireless

Noul sistem de alimentare wireless combina aceste tehnologii pentru realizarea unui transfer de 60% eficient, chiar si cand in schema este prezent redresorul. Sony a dezvoltat, de asemeni, unitati de extensie pasive, setate pe aceleasi frecvente precum transmitatorul si receptorul, permitand ca distanta de transfer sa fie marita de la 50cm la 80cm , fara diminuarea eficientei de transfer.

Odata cu cresterea numarului de produse de retea utilizate, numarul cablurilor sporeste de asemeni. In timp ce cablurile de date sunt rapid inlocuite de sistemele de comunicatii wireless, precum Wi-Fi, cererea pentru sistemele de alimentare wireless este si ea in evolutie. Sony isi va concentra eforturile pe dezvoltarea tehnologiilor menite sa satisfaca nevoile utilizatorilor in zona alimentarii wireless, pentru o mai mare gama de produse, distante si niveluri de energie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele