IT & C

#ecologic #lcd #monitoare #we5 eco #sony

Sony isi lanseaza cea mai ecologica gama de televizoare

Noua serie Bravia WE5 reduce costurile pentru energie, iar imaginea isi pastreaza calitatea.

Mai mult, modelele vin cu mai multe functii Eco, ca setari accesibile pentru modurile "eco" si dign compact care reduce emisiile de carbon.

In general

Pentru primavara 2009, Sony prezinta cea mai ecologica serie de televizoare LCD Bravia. Acesteau au un consum de energie diminuat cu 20-30% fata de gama Bravia lansata anul trecut, noua serie reduce semnificativ cantitatea de energie utilizata, fara a compromite performantele imaginilor redate in Full HD.

Noua serie de televizoare eco, Sony Bravia WE5 dispune de monitoare cu rezolutia Full HD 1080p a televizoarelor LCD (de 40, 46 inch), acesteau au lampa fluorescent catodica microtubulara ce asigura iluminarea din spate si reduce consumul de energie cu peste 50%.

Totodata televizoarele au un senzor inteligent pentru detectarea prezentei deconecteaza semnalul video in lipsa utilizatorului,  iar comutatorul pentru conservarea energiei reduce la zero consumul de energie.

Premiera

Pentru prima data disponibil la televizoarele Sony Bravia, senzorul pentru detectarea prezentei este capabil sa identifice caldura umana si miscarile din perimetrul apropiat al ecranului.

In cazul in care utilizatorul paraseste camera pentru un timp scurt - in timpul pauzelor de publicitate, de exemplu - senzorul activeaza modul economic "picture off", fara afisarea imaginii, insa cu sonorul pornit.

Imaginea va fi reafisata in momentul intoarcerii utilizatorului in camera. In cazul in care senzorul nu detecteaza nicio miscare, atunci cand utilizatorul adoarme in fata ecranului, televizorul va intra in modul standby dupa 30 minute.

Cea mai ecologica gama Bravia
 
Pe langa seria WE5, gama intreaga Bravia 2009 beneficiaza de o eficienta energetica foarte buna, la aceeasi calitate a imaginilor HD. Designul compact al noilor televizoare necesita mult mai putine materiale pentru ambalare, ceea ce reduce si emisiile de carbon utilizate in timpul trasportarii.

Toate modelele Bravia 2009 beneficiaza de standardul 'EU Flower', un calificativ ecologic introdus de Comisia Europeana pentru certificarea produselor ecologice. Setarile pentru reducerea energiei sunt grupate compact pentru un acces facil, in meniul televizorului.

"Sony este compania care da tonul in diminuarea impactului asupra mediului pe care il au televizoarele si celelalte produse electronice ale sale"
, declara Hiroshi Sakamoto, vicepresedinte TV Marketing Europe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele