IT & C

#energie #mecanism #anaconda

Solutia crizei energetice mondiale: un sarpe anaconda

Cercetatorii britanici au descoperit un nou mecanism pentru generarea de energie. Are o lungime de peste 200 de metri, forma unui sarpe urias si a fost botezat Anaconda , dupa celebrul sarpe pradator din America de Sud. Realizat aproape in intregime din cauciuc, Anaconda, este un de fapt un generator de valuri, care transforma miscarile oceanelor in energie ieftina.

Testele realizate pina acum la Universitatea din Southampton au aratat ca fiecare Anaconda produce o cantitate de energie echivalenta cu un megawatt, suficient pentru aprovizionarea cu energie a citeva sute de case.

Sarpele generator de energie este realizat dintr-un tub lung de cauciuc, inchis la ambele capete si umplut cu apa. Fiind realizat dintr-un material atit de usor, cu un mecanism de functionare simplu, Anaconda va fi un produs ieftin si foarte simplu de intretinut , ceea ce, spera creatorii sai va incuraja folosirea lui pe scara larga.

Mecanismul generator de energie a fost proiectat pentru a fi utilizat la o adancime de 40-100 de metri, la o distanta de 1500-3000 de metri de tarm.

Directorul proiectului, Tom Roach sustine ca, deocamdata, locurile ideale pentru amplasarea aarpelui Anaconda sunt coastele de vest ale Scotiei si Irlandei si cele sud-vest ale Angliei.

"Mecanismul functioneaza cel mai bine in locurile in care valurile marii sunt generate pe distante mari (...). El va avea un impact mai mic asupra mediului pentru ca este proiectat sa pluteasca sub apa", a declarat Tom Roach.

Cercetatorii sustin insa ca impactul lui major asupra mediului va fi incurajarea autoritatilor si specialistilor in utilizarea valurilor pentru crearea de energie. Profesorii Francis Farley si Rod Rainey, inventatorii mecanismului sustin ca primele ferme de Anaconda vor fi create in urmatorii cinci ani.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele