IT & C

Sistemul electronic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport

Incepand cu data de 3 noiembrie 2003 sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport rutier international de marfa va incepe sa functioneze, acesta fiind accesibil pe Internet la adresa www.autorizatiiauto.ro.

Astfel, incepand cu aceasta data, transportatorii vor accesa site-ul web special creat pentru a obtine o autorizatie. Pentru aceasta transportatorii trebuie sa solicite inscrierea in sistem, urmand a obtine un certificat digital de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) - operatorul sistemului. Odata autentificati, transportatorii vor putea vizualiza numarul de autorizatii disponibile, precum si cele confirmate sau cerute de utilizator, si vor putea sa rezerve autorizatiile necesare realizarii unui traseu in functie de tara de destinatie: un transportator isi va face rezervari pentru fiecare din tarile tranzitate dupa stabilirea traseului pe care trebuie sa il parcurga, fixat in functie de stocul disponibil de autorizatii. Autorizatiile se pot ridica prin delegat de la sediul IGCTI sau pot fi trimise prin posta la sediul transportatorului.

In vederea pregatirii operatorilor de transport privind introducerea sistemului informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport rutier international de marfa, reprezentanti ai IGCTI au organizat sesiuni de instruire pentru utilizarea sistemului electronic in orasele Arad, Bucuresti, Oradea, la care au participat sute de transportatori. In cursul acestei saptamani vor fi organizate astfel de intalniri si in alte orase din tara, care sunt organizate cu sprijinul asociatiilor profesionale de transport, si la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai transportatorilor care vor utiliza sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor de transport.

Pe pagina de "Noutati" a sistemului electronic de atribuire a autorizatiilor de transport, www.autorizatiiauto.ro. pot fi consultate: programul sesiunilor de instruire, formularul de cerere de eliberare a certificatului digital pentru operatorii de transport care efectueaza transporturi rutiere internationale de marfa, precum si detalii legate de conturile care pot fi utilizate pentru testarea aplicatiei. Adresa de e-mail la care poate fi contactata echipa care administreaza sistemul electronic este autorizatii@ e-licitatie.ro .

Hotararea 1173/02.10.2003 privind atribuirea electronica si distribuirea autorizatiilor de transport rutier international de marfa poate fi consultata pe site-ul MCTI, la adresa //www.mcti.ro/mcti0.html?page=1624, si a fost publicata in Monitorul Oficial cu numarul 722 din data de 16 octombrie 2003. Sistemul electronic, accesibil la adresa www.autorizatiiauto.ro, asigura transparenta modului de atribuire electronica a autorizatiilor de transport, permite vizualizarea stocului disponibil de autorizatii, a rezervarilor realizate de operatori si gestionarea unui profil individualizat de catre fiecare operator care se inregistreaza in sistem.

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, institutie care functioneaza in subordinea MCTI, este operatorul Sistemului informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport rutier international de marfa.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele