IT & C

#laptop #hot-spot #wi-fi #protejare #criptare

Sfaturi pentru protejarea laptopului conectat la Wi-Fi

A devenit o moda sa stai in parcuri sau langa fantaniile arteziene cu laptop-urile pornite, lucrand, discutand pe chat, incarcand imagini sau doar navigand pe web, folosind zone Wi-Fi gratuite, care au devenit populare si accesibile in cele mai multe orase din intreaga lume.

Discutand strict din punctul de vedere al unui furnizor de securitate, cum ar fi ESET, nu exista navigare web in siguranta (garantata) pe strada: Wi-Fi este nesigur. Criptarea WEP, utilizata in retelele Wi-Fi nu este puternica fiind usor de decodat.

In concordanta cu ABI Research, hotspot-urile Wi-Fi isi continuau cresterea accelerata in 2008. Cea mai mare crestere si cel mai mare numar de hotspot-uri continua sa fie gasit in Europa.

Marea Britanie a condus mereu ca numar de hotspot-uri Wi-Fi europene, dar existaa, de asemenea, o crestere notabila in Franta, Germania si Rusia.

Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja laptopul cand navighezi pe net prin Wi-Fi.

1. Actualizeaza-ti browser-ul

Asigura-te ca ai cea mai recenta versiune a navigatorului tau preferat de Internet, autorii de malware cunosc punctele slabe si le folosesc pentru a "populariza" linii de cod daunatoare.

2. Schimba parolele frecvent

Nu este un lucru agreabil, dar este recomandat sa schimbi parolele la toate conturile pe care le ai. Foloseste parole diferite pentru fiecare cont si nu pune drept parola nume sau date care tin de viata personala ci mai degraba o parola compusa din litere si cifre.

3. Profil de user in loc de administrator.

Pentru navigarea pe internet in locuri publice ar fi bine sa iti creezi un profil de user sau guest in loc de a folosi profilul de administrator.

4. Back-up

Inainte de a iesi cu laptopul protejeaza-ti imaginile, muzica, documentele si alte date importante printr-un simplu back-up. Scrie CD-uri sau copiaza-le pe o memorie USB . Laptopurile pot fi furate, deteriorate sau compromise asa ca merita cele cateva minute necesare back-up-ului.

5. Soft-ul de securitate si de scanare trebuie tinut la zi

Asigurate ca softul de securitate are cea mai noua baza de date despre virusi si efectueaza mai des scanari ale sistemului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele