IT & C

Sectorul IT&C din Romania, afacere de 4,1 miliarde de euro

Cresterea domeniului IT&C in euro in 2005, ceea ce reprezinta 8% din PIB. Zsolt Nagy a precizat ca in 2005 s-a inregistrat o crestere de peste 20% a domeniului IT&C, care este cel mai pregatit pentru integrare atit din punct de vedere legislativ, cit si al pregatirii pentru competitia post-aderare.

20% merge la export

Volumul total al investitiilor in IT&C, in 2005, a fost de 1,8 miliarde de euro, fara a include investitiile directe. Si exportul merge bine. Cifra de export pe soft a crescut cu 20%, atingind in 2005 pragul de 280 de milioane de euro, a spus Zsolt Nagy. Optimismul ministrului se bazeaza si pe cresterea numarului de clienti ai serviciilor de comunicatii: peste 13 milioane de utilizatori de telefonie mobila, patru milioane de utilizatori de telefonie fixa si 3,5 milioane de abonati la TV prin cablu.

Internet si infractiuni

Ministrul a declarat ca numarul utilizatorilor de Internet a ajuns in 2005 la 28% din populatia tarii. Nu este suficient, deoarece media europeana este de 38%. Nu au lipsit nici infractiunile specifice Internetului. Ministrul a precizat ca in 2005 au fost cercetate 579 de infractiuni de natura informatica , dintre care 257 de fraude pe Internet, 114 infractiuni informatice, 103 infractiuni cu carti de credit , 30 de cazuri de pornografie infantila si 95 de alte infractiuni. Acesta a spus ca au fost invinuite 345 de persoane, dintre care 46 au fost arestate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele