IT & C

Se topeste Antarctica

Imaginile surprinse de un satelit au aratat ca o bucata uriasa din calota glaciara antarctica , in insula Wilkins, se topeste extrem de rapid din cauza incalzirii climaterice accentuate, au anuntat cercetatorii, relateaza Mediafax.

Bucata de gheata care s-a topit acopera aproape 415 kilometri patrati din insula Wilkins, potrivit imaginilor prin satelit prelucrate de cercetatorii de la National Snow and Ice din cadrul Universitatii din Colorado .

Pentru a oferi o imagine cat mai clara a dezastrului, cercetatorii au tinut sa precizeze ca suprafata bucatii care se topeste este de sapte ori mai mare decat cea a cartierului new-yorkez Manhattan .
Wilkins este o insula de gheata permanenta, care se intinde pe aproximativ 13.000 de kilometri patrati si se situeaza in sud-vestul Peninsulei Antarctice, la aproximativ 1600 de kilometri de America de Sud . (continuarea in Ziua)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele