IT & C

#procesor intel #maguay #gamepower #romania

Se lanseaza Maguay GamePower cu noile procesoare Intel Core

Maguay lanseaza statiile GamePower cu noile procesoare din seria Intel Core i5 si Core i7 -8xx, simultan cu lansarea in Romania de catre Intel a procesoarelor pentru desktop Core i5 si Core i7-8xx.

Intel a lansat pe piata din Romania o noua gama de procesoare cu nume de cod Lynnfield, dintre care unele sunt Core i7-8xx, iar altele sunt Core i5, precum si platformele cu care acestea pot fi folosite pentru constructia unei noi generatii de desktop-uri.

Premiera pentru Romania

Noile statii Maguay GamePower reprezina o premiera de tehnologie in Romania si vor fi disponibile pentru achizitie din luna septembrie. Construite special pentru noua platforma Intel P55 Express si folosind noul socket LGA 1156, Core i5 si i7-8xx ofera un important salt tehnologic fata de procesoarele actuale pentru desktop.

Cel mai important aspect este integrarea controlerului de memorie DDR3 dual-channel, precum si a unui bus PCIe 2.0 x16 direct in procesor, renuntand astfel la traditionalul Northbridge. Acest lucru permite o complexitate redusa a placii de baza, fapt ce se traduce prin performante maxime ale procesorului, indiferent de producatorul platformei.

Performanta perocesoarelor

Cele trei procesoare ofera cea mai noua tehnologie Intel Turbo Boost, fiind capabile de activarea si dezactivarea unora dintre nuclee, precum si de cresterea frecventelor cu maxim 20% atunci cand este nevoie. Variantele de varf Core i7 860 si 870 ofera in plus tehnologia Hyper Threading, dubland numarul efectiv de thread-uri de la 4 la 8, fapt ce ridica nivelul de performanta in aplicatii complexe sau jocuri.

Toate cele trei procesoare utilizeaza 8 MB de memorie cache L3 si au un consum de energie de doar 95 W TDP, obtinand un raport foarte bun consum/performanta. Chipsetul P55 Express va comunica cu noile procesoare printr-o noua interfata denumita Direct Media Interface (DMI), care inlocuieste vechiul Front Side Bus (FSB).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele