IT & C

#siguranta #schneider electric #concediu #casa #solutii #sisteme

Schneider Electric propune sisteme pentru o casa sigura

Plecarea in concediu aduce deseori o serie de griji pentru proprietarii care iti lasa casele nesupravegheate, din cauza jafurilor care au loc cel mai adesea atunci cand locuinta ramane goala pentru o perioada mai lunga de timp.

Acum, vacanta poate ramane un secret bine pastrat datorita sistemului KNX de la schneider electric Romania, care simuleaza prezenta in casa atunci cand aceasta este nelocuita.

Rezolvarea problemei

Cu noile solutii propuse, casa ramane in siguranta in lipsa proprietarilor si poate fi controlata usor de la distanta prin intermediul oricarui tip de terminal care permite accesul la internet: PDA, telefon mobil, calculator.

In general, ori de cate ori se pleaca de acasa pentru un interval mai indelungat, se trece prin seria de intrebari de siguranta: "Am inchis toate geamurile? Oare am scos totul din priza? Am setat termostatul pe temperatura minima? Am activat alarma?".

Toate acestea nu vor mai fi motive de igrijorare, pentru ca, prin sistemul KNX de la Schneider Electric, o simpla apasare de buton intrerupe alimentarea cu energie electrica pentru anumiti consumatori mai sensibili, echipamentele de incalzire sau racire trec pe modul de "economie" si se activeaza alarma, impreuna cu senzorii de simulare a prezentei.

Cu senzori


Senzorul de vant inchide sau deschide automat storurile, in functie de vreme, iar proprietarii sunt anuntati daca geamurile sunt deschise in lipsa lor. Trecerea de la sistemul local de control la cel de control de la distanta, prin internet, se face automat la activarea alarmei.

In acelasi timp, devin activi si senzorii de simulare a prezentei: lumina se poate seta sa se aprinda si sa se stinga singura la anumite intervale orare, iar storurile se inchid sau se deschid in functie de starea vremii si astfel lasa impresia unei case locuite.

La întoarcerea acasa, aducerea locuin?ei in starea dorita se face usor si rapid, printr-o simpla apasare de buton. Instantaneu, luminile se aprind, storurile se deschid, sistemul de alarma se dezarmeaza, prizele redevin functionale si sistemul de racire sau incalzire trece in modul de confort.

Sistemele

Cu solutiile oferite de Schneider Electric, plantele care raman in casa pot avea parte de atmosfera optima si atunci cand proprietarii lipsesc, pentru ca acestia pot seta temperatura pe care o doresc de la distanta sau pot chiar schimba aceste setari si ajusta atmosfera in functie de vreme, prin intermediul telefonului mobil sau PDA-ului. In acest fel, locatarii pot avea grija de plantele de interior chiar si atunci cand nu sunt acasa.

In plus, sistemul KNX integreaza solutii de eficienta energetica , iar acestea pot duce la o economie de pana la 30% din valoarea facturilor de energie electrica. Se economisesc astfel si atunci cand sunt in concediu, deoarece singurii consumatori de curent electric activi sunt cei alesi chiar de ei, iar functionarea echipamentelor din casa  poate fi oprita sau pornita in orice moment, dupa preferinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele