IT & C

#sapphire hd 4770 #grafica #placa video

Sapphire prezinta noul model HD 4770

Sapphire Technology prezinta un nou model al mult apreciatului Sapphire HD 4770, o placa video puternica, din segmentul de mijloc.

Modelul este dedicat celor care trebuie sa tina cont de buget. sapphire hd 4770 vine cu o conectivitate mai buna si un cooler personalizat de catre Arctic Cooling.

Memorie speciala

Precedenta Sapphire HD 4770 a fost prima placa video din segmentul ei care a folosit memorie GDDR5 si s-a bazat pe primul GPU produs cu tehnologie de 40nm. Modelul vine cu un nou design si bazat pe acelasi GPU si cu un cooler construit special pentru acest produs de catre Arctic Cooling.

Noul Sapphire HD 4770 prezinta conectica HDMI, VGA si DVI pe panoul posterior, asigurand astfel suport pentru o gama mai mare de afisaje fara a avea neaparat nevoie de adaptoare.  Sapphire HD 4770 se foloseste de arhitecturile grafice puternice de la divizia ATI din cadrul AMD, incorporand unitati multi-purpose de procesare a datelor si arhitectura a memoriei imbunatatita.

Cu ajutorul a 640 de procesoare de date, de doua ori mai multe decat generatia anterioara de placi video din gama de mijloc si o viteza de clock de 750MHz, impreuna cu 512 MB de memorie GDDR5 la 800 MHz (3200MHz efectivi), Sapphire HD 4770 este dedicata pentru gaming sau editare imagine.

Consum redus de energie

Noua tehnologie 40nm atinge aceste performante cu o utilizare redusa de energie, reusind sa aduca consumul placii video la doar 80 de wati, dar chiar mai putin in urma unui management energetic dinamic. Sapphire HD 4770 este compatibila DirectX 10.1.

Seriile Sapphire HD 4770 folosesc interfata PCI-Express Gen2 si prezinta conectori pentru cablaj CrossFireX, ceea ce permite folosirea a doua sau mai multe placi grafice concomitent in cazul in care placa de baza permite acest lucru.

Certificari

Toate placile grafice Sapphire din seriile HD 4000 incorporeaza cea mai noua tehnologie ATI Avivo HD si prezinta o noua generatie de UVD (Unified Video decoder) incorporat hardware ce reduce in mod considerabil sarcina unitatii centrale.

Mai mult, modelul ofera decodare usoara a continutului pentru Blu-ray si HD DVD atat pentru codecurile VC-1 si H.264, cat si pentru fisierele Mpeg. Tehnologia integrata de scalare produce cele mai bune imagini pentru DVD-uri. Cu ultimele drivere, Sapphire HD 4770 ofera de asemenea procesare a fluxului de la ATI pentru accelerarea transcodarii video si a altor aplicatii.

Seriile de placi grafice Sapphire HD 4000 sunt certificate Microsoft Windows Vista Premium si compatibile cu suita de programe ATI Catalyst, pentru acces continuu la actualizari software.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele