IT & C

#sapphire #lansare #placa grafica #video #dvi #vapor-x

Sapphire adauga modelul 2 GB HD 4890 la seria Vapor-X

Sapphire Technology tocmai a anuntat un nou model Sapphire HD 4890 Vapor-X ce dispune de 2 GB de memorie onboard GDDR5.

Asemanator modelului de 1 GB anuntat luna trecuta in cadrul Computex, modelul Sapphire HD 4890 acasa .ro/vapor" title="vapor">Vapor -X 2 GB este creat dupa un design original Sapphire.

Constructie

Noul model detine un modul de racire Sapphire Vapor-X pe GPU, ajutat de un radiator si un ventilator care elimina caldura din carcasa. Cu o viteza a nucleului de 870 MHz si 2 GB de memorie DDR5 la frecventa de 1050 MHz, acest model nu numai ca detine memorie aditionala, dar si functioneaza la o temperatura mai mica si la o viteza semnificativ mai mare.

Capacitatea mai mare de memorie si vitezele mai mari de functionare asigura un nivel de performanta ridicat in sarcinile de randare si un numar crescut de cadre pe secunda in jocuri - in special la rezolutii mari si in cazul folosirii unor texturi complexe.

Modelele Sapphire HD 4890 Vapor-X dispun de patru conectori, toti pozitionati pe bracket-ul placii - Dual-Link DVI , VGA, HDMI si Display Port. Oricare doua dintre cele patru iesiri pot fi folosite simultan in cazul conectarii la diferite tipuri de display-uri. In pachet este oferit si un adaptor de la HDMI la DVI pentru cei ce doresc folosirea a doua monitoare DVI.

Condensatori si bobina

Seria Vapor-X este echipata cu condensatori solizi si cu radiatoare Sapphire Black Diamond pentru bobine, asigurand o eficienta sporita si o funcrionare mai fiabila. Condensatorii fabricari dintr-un polimer inalt al aluminiului au caracteristici superioare condensatorilor fabricati din aluminiu si asigura o durata de viata mai mare.

Bobina este o componenta importanta pentru stabilizarea tensiunii pentru o placa grafica, iar modelul de bobina Sapphire Black Diamond (brevet in asteptare) cu radiator integrat functioneaza la o temperatura mai scazuta cu 10% si cu o eficienta mai crescuta cu 25% decat o bobina normala.  

Seria Sapphire HD 4890 este construita în jurul celui mai recent nucleu GPU de la divizia AMD, ATI. Aceasta dispune de aceeati arhitectura grafica prezenta si in cazul seriei de succes HD 4870, cu 800 de unitati de procesare stream, interfata pe 256-biti a memoriei GDDR5 si decodor video hardware integrat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele