IT & C

#placa de baza #890g crossfirex #sapphire

Sapphire 890G CrossfireX, cea mai noua placa de baza

Noua placa de baza Sapphire 890GX a fost anunta oficial, aceasta fiind construita pe mult indragitul chipset de la AMD. Aceasta suporta cele mai noi familii de procesoare AMD, memorii DDR3 si optiuni grafice pentru CrossfireX.

Sapphire PURE 890G (seria PC-AM3RS890G) este o placa de baza complet echipata in format ATX standard ce combina puternicul chipset AMD 890GX si south bridge-ul AMD SB850.

Dotari 890X

Modelul vine cu patru sloturi DIMM suporta pana la 16GB de memorie DDR3 1066/1333/1600 si mai exista inca o memorie integrata DDR3 128 MBit sideport. Interfata de mare viteza 6GB/s SATA3 serveste pana la sase hard discuri cu functii de RAID optionale, iar un port e-SATA permite conectarea dispozitivelor externe. Exista de asemenea un conector Ultra DMA IDE si o interfata pentru  Floppy Disk . Dintre caracteristicile integrate amintim conectorul GigaBit LAN si Realtek HD Audio cu 8 canale I/O, iesirea optica si coaxiala precum si capacitate audio 3D. Suporta pâna la 12 dispozitive USB 2.0/1.1, COM Port, IR si SPDIF.

Chipsetul 890GX are grafica integrata echivalenta cu o placa grafica ATI 4290, permitand support integral DX10.1 pentru jocuri si aplicatii. UVD-ul integrat poate decoda continut BluRay si HD DVD fara intreruperi cu o incarcare mica a PCU. Iesiri DVI, VGA si HDMI sunt de asemenea prezente.

Pentru performanta grafica suplimentara, cele doua sloturi PCI Express 2.0 X16 cu 8 benzi pot fi folosite pentru a instala cele mai noi placi grafice din seria HD 5000 fie de sine statatoare fie in CrossfireX. Hybrid Crossfire este de asemenea permis cu placile grafice din seria HD 4000. Posibilitati suplimentare de extindere sunt posibile cu ajutorul unui slot PCI 32-bit, un slot PCI-Express X1 si un socket mini PCI-E.

Overlocking

Calitatea este la nivel premium cu aceasta placa de baza, ce foloseste condensatori dintr-o compozitie de high-polymer solid electrolyte aluminium cu un registru extins de temperaturi pentru fiabilitate sporita. Un afisaj cu doua cifre ajuta la setarea sistemului, iar BIOS-ul flash de 16 MB include multe optiuni de personalizare inclusiv modificarea voltajelor la PCU pentru overclocking si suport inteligent al ventilatoarelor. Controlul avansat al energiei de pe aceasta placa de baza constitue o platforma stabila de operare pentru cele mai noi familii de procesoare AMD AM3 inclusiv noua serie cu 6 nuclee Phenom II X6 .

PC-AM2RS890G se alatura gamei existente de placi de baza Sapphire compatibile AMD care include seriile de succes PURE 785G si CrossfireX 790GX precum si PURE Element 740G pentru cei ce sunt atenti la buget si recent introdusele solutii mini-ATX pentru aplicatii integrate sau industriale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului