IT & C

#tv #tehnologia led #televizor #samsung

Samsung lanseaza televizoarele LED

Samsung Electronics a anuntat lansarea televizoarelor led pe plan global.

Noua linie de televizoare Samsung LED LED high definition sunt impartite in seriile 8000, 7000 si 6000, care ofera o gama larga de modele cu diagonala de la 32 inch la 55 inch.

Tehnologia LED

Aceste televizoare folosesc tehnologia LED ca sursa primara, in loc de lampa fluorescenta cu catod rece (CCFL). Avantajele oferite de televizoarele LED includ un contrast foarte mare, un aspect slim, dar si economii foarte mari de energie.

In plus, o varietate de caracteristici de top permite adaptarea acestor televizoare la cerintele consumatorilor, atunci cand vine vorba de filme, jocuri, show-uri TV si alte aplicatii multimedia.

"Nu este nicio surpriza faptul ca am fost noi cei care am anuntat ultima inovatie in domeniul televizoarelor LED. In ciuda situatiei economice dificile, suntem pregatiti sa atragem consumatorii oferindu-le acestora calitate, inovatie si valoare", a declarat Yankyu Kim, senior vice president al diviziei Visual Display Division in cadrul Samsung Electronics.

Calitate foarte buna a imaginii

Fiecare dintre cele trei televizoare LED de la Samung beneficiaza de un contrast sporit al culorilor, multumita sursei de lumina LED. In comparatie cu lampile fluorescente cu catod rece, LED-urile reproduc un negru mult mai intens.

Tehnologia Samsung Wide Color Enhancer Pro permite utilizatorilor sa se bucure de o paleta de culori mai larga. De asemenea, Ultra Clear Panel face posibila reproducerea fiecarui detaliu, chiar si in conditiile in care imaginea nu este clara.

Functia "Natural" a televizoarelor LED combina avantajul luminozitatii ecranelor cu o experienta vizuala asemanatoare celei din cinematografe.

Networking extins

Noile televizoare Samsung vin dotate cu serviciul "Internet@TV - Content Service". Acesta a fost dezvoltat cu ajutorul Yahoo!, iar interfata de informatii accesate prin intermediul internetului va fi oferita de mai multe modele ce urmeaza a fi lansate anul acesta.

Folosind fie o conexiune prin cablu sau o conexiune Ethernet wireless disponibila la seriile 8000 si 7000, Internet@TV - Content Service permite utilizatorilor sa acceseze de pe ecranul televizorului aplicatiile Yahoo!, Flickr sau YouTube.

Ultra-subtire

Prin folosirea tehnologiei LED, Samsung a reusit sa dezvolte un design ultra slim pentru toate cele trei serii. Desi are o grosime de numai un inch, optiunile de conectivitate nu sunt afectate.

Pentru a pune in evidenta si mai mult design-ul televizorului LED, Samsung a creat un sistem de prindere ultra-slim pentru perete. Acesta reduce spatiul dintre televizor si perete pana la 1,5 cm.

TV verde

Functionand pe baza tehnologiei LED, televizoarele Samsung LED Seriile 8000, 7000 si 6000 intrunesc toate exigentele Eco Flower, consumul de energie fiind vizibil micsorat.  LED-urile nu contin mercur, fapt care le face si mai prietenoase cu mediul, dar si mai sigure in comparatie cu alte tehnologii.

Consumul de energie este redus cu pana la 40% in comparatie cel al televizoarelor LCD traditionale de dimensiuni asemanatoare. De asemenea, televizoarele LED dispun de modulul de economisire a energiei care se ajusteaza in functie de lumina si de calitatea imaginii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele