IT & C

S-au publicat fotografii ale fiilor lui Saddam

Fotografiile continand imaginea cadavrelor prezentate ca apartinand lui Udai si Qusai, cei doi fii ai fostului presedinte irakian, Saddam Hussein , au fost publicate joi, la Bagdad, de autoritatile americane, relateaza agentiile de presa internationale.

Au fost aratate patru fotografii reprezentand capetele si spatele lui Udai si Qusai, precum si o radiografie a piciorului lui Udai, care de la atentatul esuat din 1996 purta o tija metalica.

Pentagonul a indicat, joi, ca va difuza in cursul aceleiasi zile fotografiile celor doi fii ai lui Saddam, pentru a-i convinge pe irakieni, inca sceptici, ca Udai si Qusai au fost intr-adevar ucisi, in cursul actiunii de amploare lansate marti de fortele americane, asupra unei vile din Mosul /nordul Irakului/.

Decizia in acest sens i-a apartinut ministrului american al apararii, Donald Rumsfeld , si reprezinta o exceptie de la regula, deoarece conform traditiei armatei americane, fotografiile mortilor nu sunt publicate, noteaza AFP.

Anterior, un medic membru al Consiliului de guvernare de tranzitie in Irak declarase ca "nu exista nici un fel de dubiu" ca respectivele cadavre sunt ale fiilor ex-liderului de la Bagdad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele