IT & C

#verbatim #aniversare #40 ani #floppy disk #cd #dvd #ssd #expresscardteflon

S-au implinit 40 de ani de Verbatim

In 1969, Reid Anderson a inceput o poveste de succes intr-un garaj din Silicon Valley, care acum este recunoscuta mondial ca sinonim pentru medii de stocare de inalta calitate.

Patruzeci de ani mai tarziu, Verbatim intra in anul aniversar ca fiind al treilea cel mai mare brand uninominal de pe piata europeana de stocare digitala si lider mondial in medii optice de stocare.

Asa a inceput

Totul a inceput in anul 1969, sub denumirea de Information Terminals Corporation (ITC), in momentul in care Anderson a realizat poten?ialul pietei de medii de stocare pentru computere.

Pentru primul sau produs, compania de dimensiuni reduse ad?uga banda magnetica in carcase de casete, urmand ca mai apoi sa dezvolte propriile casete, cu o carcasa din policarbonat, foarte rezistenta si extrem de fiabila.

In 1973, inginerii companiei ITC au dezvoltat primul floppy disk IBM de 8 inci, adaugand o carcasa speciala care sa reziste la noroi si avarii.

Dezvoltarea companiei a continuat si in 1976 a condus la construirea primei fabrici ITC destinata productiei de medii de stocare tratate cu un invelia unic, din teflon, obtinut printr-un proces inovativ de productie.

Sub numele de "Verbatim", denumirea latina pentru "cuvant cu cuvant", acest floppy disk a fost lansat pe piata, fiind mai apoi disponibil si in formatul de 5,25 inch.  

De-a lungul timpului

Astazi, compania mama vinde sub numele de Mitsubishi Kagaku Media. In anii 1990, Verbatim a devenit lider de piata in productia de floppy disk-uri dar trend-ul era deja orientat spre mediile de stocare magneto-optice si mai apoi CD-uri - un domeniu in care Verbatim a devenit un lider inovator

Incepand cu anul 2003 compania a detinut prima pozitie internationala pentru medii CD si DVD, dovedita de catre rapoartele de piata independente si de numeroasele premii castigate.

In ultimii ani, Verbatim si-a extins portofoliul cu memorii USB, carduri flash si accesorii pentru calculatoare, fiind deja bine ancorata in piata foarte dinamica a hard disk-urilor externe, piata in care a intrat in anul 2007.

De asemenea, Verbatim a actionat in zona business-ului cu memorii flash solid state drive (SSD) prin gama SSD ExpressCard.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele