IT & C

#culori #lumina #silicon #panou solar

S-a inventat panoul solar colorat care nu are nevoie de lumina directa

GreenSun, o companie din Tel-Aviv a reusit sa dezvolte panourile solare colorate a caror atu este faptul ca nu au nevoie de lumina directa pentru a genera energie.

Desi arata asemenea unor bucati de plexiglas colorat, acestea au in compozitia lor vopsele florescente si nanoparticule de metale.

Caracteristici


Pe langa faptul ca nu are nevoie de lumina directa solara pentru a genera energie, pentru noile panouri producatorii au folosit cu pana la 80% mai putin silicon , componenta care se foloseste in cantitati mari in confectionarea panourilor solare actuale.

Se pare ca lumina directa sau nedirecta care ajunge pe aceste panouri este transmisa pe toata suparfata lui prin nanoparticulele de metal si este directionata acolo unde este localizat siliconul.

Din testele realizate de cei de la GreenSun Energy reiese ca noile modele de panouri solare au o rata de eficacitate mai ridicata cu 12%. Totodata costurile pentru fabricarea acestor panouri sunt mai scazute decat pentru cele conventionale datorita folosirii unei cantitati mai mici de silicon.

Alte puncte forte

Inginerii de la GreenSun au mai reusit inca o performanta, aceeea de a folosi si caldura emisa. Astfel nanoparticulele de metal reusesc o conversie mai buna a caldurii in energie folosind tot siliconul incorporat.

Se pare ca cei de la GreenSun incearca deja o imbunatatire a noilor panouri solare colorate care sa depaseasca cele mai perfomante panouri solare existente pe pita cu o eficienta  de 43%. Compania crede ca succesul noului produs se va datorita si faptului ca acestea pot arata mai bine pe cladiri, fiind disponibile in diferite culori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele