IT & C

#atac hackeri #pedeapsa #fbi #virus Gozi

Romanul Mihai Ionut Paunescu, arestat de FBI pentru virusul Gozi. Ce pedeapsa risca

FBI a arestat trei hackeri din Europa de Est implicati in raspandirea virusului Gozi, malware creat pentru a fura datele bancare de pe PC-urile infectate. Romanul ar putea petrece zeci de ani in inchisorile americane pentru implicarea sa.

Virusul Gozi, creat in 2005 de rusul Nikita Kuzmin, s-a raspandit cu ajutorul unor servere din Romania pe cel putin 1 milion de computere.

Hackerul rus a fost ajutat de romanul Mihai Ionut Paunescu si de letonianul Deniss Calovskis. FBI a accesat date care confirma anvergura operatiunii pe 51 de servere din Romania, dar a confiscat si laptopuri, desktopuri si HDD-uri externe, in total 250TB de date (250 milioane MB).

Romanul Mihai Ionut Paunescu a fost arestat deja de autoritatile din Romania, la cererea FBI, si asteapta extradarea in SUA, unde risca o pedeapsa cu inchisoarea de 60 de ani.

Cea mai mare pedeapsa este insa rezervata pentru hackerul rus, care a creat virusul Gozi: 95 de ani de inchisoare in cazul condamnarii definitive.

Sursa foto: Trickytechno.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele