IT & C

Romanii vor putea comunica pe chat cu ministrul finantelor

Ministrul finantelor publice, Mihai Tanasescu, va comunica pe chat, incepand de joi, la adresa www.mfinante.ro, cu persoanele interesate de proiectul Codului fiscal, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2004.

Timp de doua ore pe zi, cel mai probabil intre orele 9-11, ministrul Mihai Tanasescu va comunica pe Internet cu cei care acceseaza adresa mentionata despre aspectele legate de proiectul Codului fiscal, care cuprinde toate reglementarile referitoare la taxele si impozitele administrate de Ministerul Finantelor Publice /MFP/.

Codul fiscal este menit sa continue armonizarea legislatiei fiscale romanesti cu cea a Uniunii Europene /UE/ si sa asigure o mai buna colectare a veniturilor datorata platii voluntare, administrarea taxelor si impozitelor intr-o maniera echitabila, un mediu fiscal stabil care creeaza premisele atragerii de investitii straine.

Ministrul finantelor a prezentat luni intr-o conferinta de presa proiectul Codului fiscal, despre care a declarat ca a fost elaborat de o echipa numeroasa de specialisti din minister si de consultanti, dar care este perfectibil, iar pe parcursul anilor ii vor fi aduse imbunatatiri si adaugiri.

Potrivit MFP, Codul fiscal asigura stabilitatea legislatiei fiscale si, dupa intrarea sa in vigoare, nici o reglementare fiscala nu va putea fi modificata decat prin Codul fiscal .

Inainte de a fi supus dezbaterii parlamentare, proiectul Codului fiscal va fi dezbatut incepand de saptamana viitoare cu mediul academic si mediul de afaceri.

De asemenea, in cadrul MFP exista un birou special care primeste propuneri referitoare la proiectul Codului fiscal.

Codul fiscal este structurat pe noua capitole (titluri), fiecare impozit fiind cuprins intr-un capitol separat. Cele noua titluri sunt - Prevederi generale, Impozitul pe profit, Impozitul pe venit, Impozitul pe venitul microintreprinderilor, Impozitul pe veniturile nerezidentilor, TVA, Accize, Taxe si impozite locale, Prevederi finale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele