IT & C

#romania #spam #email

Romania, locul 5 in topul tarilor care trimit spam

In al treilea semestru al anului, Romania a ajuns pe locul 5 la nivel mondial in topul tarilor emitente de spam.

Potrivit raportului trimestrial al laboratorului anti-malware al Panda Security , 95% din toate email-urile aflate in circulatie au fost spam, iar 55% din spamul la nivel mondial provine din doar 10 tari.

"95% din mesajele email aflate in circulatie sunt catalogate ca spam. Multe din aceste mesaje sunt trimise de botneti (acele calculatoare controlate de hackeri), bineinteles, fara stirea utilizatorilor acestor calculatoare.

Daca in trimestrul al doilea Romania se situa pe locul 8, in intervalul iulie-septembrie, a urcat pe locul 5 la nivel mondial. Trei tari din Europa de Est sunt situate in primele 5 tari, iar Marea Britanie a iesit din top 10", se arata in raportul citat de Realitatea.net.

Infectarea prin email a scazut in ultimele luni, in favoarea unor metode mai noi, cum sunt atacurile clickjacking folosind butonul "Like" din Facebook, pagini Web false pozitionate in topul afisarilor motoarelor de cautare (BlackHat SEO ), exploatarea vulnerabilitatilor "zero-day".

Sistemul de operare pentru smartphone-uri Google Android este o tinta din ce in ce mai atacata de hackeri prin malware.

Nici cele mai mari site-uri ale companiilor multinationale nu scapa de atacurile informatice si de valurile de spam.

"Am asistat la o incercare de a declansa o epidemie majora (cum ar fi cele din trecut cauzate de ILoveYou sau Sircam) cu viermele "Here you Have", care a avut un impact semnificativ. Viermele a afectat deja multe organizatii si companii multinationale cum ar fi Procter&Gamble, Disney, Wells Fargo sau NASA ", au mai scris cei de la Panda Security in raport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele