IT & C

Rezultate pozitive peste asteptari pentru corporatia Oracle

Vanzarile de licente pentru aplicatii au crescut cu 27%, iar licentele pentru baze de date cu 11% .

Corporatia Oracle a anuntat rezultatele financiare ale celui de-al doilea trimestru al anului fiscal, in care incasarile au crescut cu 8% ajungand la 2,5 miliarde US$, in timp ce venitul net a crescut cu 15% fata de perioada similara a anului trecut ajungand la 617 milioane US$, iar venitul per actiune a fost 0,12 US$, fata de cei 0,10 US$ per actiune obtinuti in 2002.

Vanzarile de noi licente software au crescut cu 13% ajungand la 849 milioane US$, in timp ce incasarile obtinute din reinnoirea licentelor software si suportul pentru produse au crescut cu 17% ajungand la 1.114 milioane US$. Marginile operationale pentru al doilea trimestru fiscal au fost de 37%, in timp ce cash flow -ul operational pentru prima jumatate a anului fiscal a fost de 1,6 miliarde US$.

"Suntem deosebit de multumiti de performantele deosebite pe care le-am obtinut in acest trimestru fiscal, afirma Jeff Henley, directorul financiar al corporatiei Oracle. Profesionalismul manifestat in proiecte, pozitia tot mai competitiva pe piata si reducerea cheltuielilor au contribuit la obtinerea acestor rezultate, care sunt peste asteptari. Cresterea a fost echilibrata, inregistrandu-se cresteri pentru toate categoriile de produse si in toate zonele geografice.

"Vanzarile de aplicatii au crescut cu 27%, depasind ratele de crestere inregistrate de multi dintre competitorii nostri, precum SAP , PeopleSoft, Lawson si Siebel, in ultimele lor raportari fiscale. De exemplu, vanzarile de noi licente obtinute impreuna de PeopleSoft si JD Edwards au scazut cu 18% in comparatie cu rezultatele obtinute pe vremea cand operau ca organizati separate," spune Larry Ellison, presedinte si director executiv al corporatiei Oracle. Cea mai spectaculoasa crestere din acest trimestru, de circa 82%, s-a obtinut la vanzarile noastre de aplicatii de outsourcing ."
Informatii complete despre rezultatele financiare obtinute de corporatia Oracle pot fi gasite pe adresa de Web: //www.oracle.com/investor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele