IT & C

#invalizi #rex #exoschelet

REX, exoschelet robotizat pentru cei in scaune cu rotile

Cei care au ajuns intr-un scaun cu rotile au de acum o sansa sa mearga din nou cu ajutorul tehnologiei, mai precis cu REX , un exoschelet robotizat special creat pentru ei.

Dispozitivul REX este confectionat din metale usoare, dar destul de rezistente si capabile sa sustina greutatea unei persoane. Pacientul care foloseste REX se va "lega" de exoschelet prin o serie de bretele, iar controlul picioarelor de metal se face printr-un joystick.

Cand pacientii sunt "imbracati" cu exoscheletul REX vor fi in stare sa se ridice sau sa se aseze, sa mearga, sa se miste intr-o parte si alta, sa se roteasca sau sa urce scarile. REX este alimentat de un acumulator cu o autonomie de doua ore.

Exoscheletul a fost construit de catre compania Rex Biotics din Noua Zeelanda. Producatorii declara ca doresc sa lanseze dispozitivul atat pe piata lor locala, cat si pe cea din Europa. Totodata, este bine ca o persoana sa fie supusa unor teste medicale inainte sa incerce REX.

REX va fi comercializat in Noua Zeelanda de la sfarsitul anului 2010, iar in restul lumii, candva pe la mijlocul lui 2011. Chiar daca nu a fost confirmat, exoscheletul ar putea sa coste aproximativ 150.000 USD .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele