IT & C

Record de vizitatori autohtoni si straini pe site-urile romanesti

Peste 4 milioane de romani si 10,5 milioane de straini au vizitat luna trecuta site-urile autohtone. Conform Trafic.ro , luna mai a inregistrat recorduri noi pentru mediul virtual romanesc.
Numarul romanilor online a crescut in luna trecuta cu 23% fata de inceputul anului. Numarul paginilor vizitate in aceasta perioada a pastrat o linie ascendenta, ducind la un plus de aproape 15 milioane si un total de 130 de milioane de pagini accesate.

Previziunea noastra de la inceputul anului, despre atingerea a 5 milioane de utilizatori romani de Internet pina la sfirsitul lui 2005 este in continuare valabila, declara Tudor Fratila, directorul proiectului Trafic .ro, in cadrul companiei netBridge. Trafic.ro este un sistem care monitorizeaza peste 90% dintre site-urile din Romania, adica, aproximativ 15.000 de site-uri active.
Ziarele sint in topul preferintelor

Conform statisticilor Trafic.ro, editiile online ale cotidianelor atrag cei mai multi vizitatori. De altfel, site-urile ziarelor au condus ierarhia in fiecare an, cu exceptia lui 2004, cind au fost depasite de cele de calculatoare si Internet, care ofereau si servicii de mail. Pe locurile urmatoare in topul celor mai vizitate domenii se afla divertismentul, matrimonialele, site-urile de afaceri sau comert si cele de educatie.

De peste granita, cele mai multe accesari vin din SUA, Marea Britanie si Germania. Audienta internationala se datoreaza, in mare parte, site-urilor de download de unde isi pot descarca programele si softurile care ii intereseaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele