IT & C

#gamer #casti #audio #razer #sound

Razer anunta castile Megalodon pentru gaming

Atunci cand un producator dezvolta un gadget il gandeste ori pentru publicul larg, ori pentru o parte speciala a consumatorilor, gamerii.

Se pare ca acestia au nevoie de electronice ceva mai speciale decat noi restul pentru a putea sa se bucure in voie de toate beneficiile date de un jov video .

De unde, pana unde?

Daca pana acum am avut parte doar de sisteme mai puternice a caror procesoare si placi grafice erau in stare sa ruleze altfel de grafica, ceva mai tarziu am dat si pentru maus special de gaming si monitoare pentru PC, mai mari sau cu anume tehnologii. Nu de mult am avut de-a face cu o masa special creata pentru gameri care era compunsa din mai multe corpuri, fiecare in parte destinat unei console sau alt controller.

Dar pana acum nu s-a facut mai nimic in privinta sunetului pe care jocurile le au. Se stie ca unele jocuri video vin cu instructiuni de baza, de genul "a se juca cu lumina stinsa si sistem de difuzoare 5.1" sau altele, dar asta pentru ca muzica si sunetul nu fac nimic altceva decat sa completeze experienta de joc.

Spre diferenta de tehnologia video care a evoluat foarte mult, de la simplele televizoare color, pana la ecrane de plasma si LCD cu diferite capabilitati 3D, sunetul stereo a ramas singurul ce a predominat tehnologia.

Razer Maelstrom Audio Engine

Dar lucrurile par sa se schimbe odata cu Razer Maelstrom Audio Engine, un motor audio dezvoltat initial pentru pilotii din armata americana care aveau nevoie de casti audio foarte bune pentru a intelege comenzile primite de la sol.

Se pare ca aceeasi tehnologie a fost incoporata si in noile casti Razer. Compania este cunoscuta pentru productia de casti speciale de gaming, cel mai recent model al lor fiind Razer Barracuda.

Despre noile Megalodon 7.1 se aud numai vorbe bune. In primul rand aceste casti speciale proceseaza pozitia audio a semnalelor de 800% mai repede ca sisteme comparabile de surround sound. Motorul Razer Maelstrom proceseaza mult mai bine sunetul pe fata/spate in comparatie cu metodele HRTF traditionale folosite in castile din ziua de azi.

Pentu gameri, de la gameri

In concluzie aceste casti sunt mai multe decat "rasarite". Nici nu este de mirare cand au fost create pentru gameri de catre gameri. Totodata este adevarat ca Razer Megalodon vor fi destul de costisitoare, pretul lor ridicandu-se la 149.99 dolari americani.

Din pacate inca nu sunt disponibile. Razer Megalodon se vor lansa la sfarsitul acestui an. Castile vor avea incorporat un microfon si controale de master volume, center volume, front volume, side volume, rear volume, bass level, mic sensitivity, mic level, mic mute/test si altele, dar vin cu o singura intare USB ceea ce ne face sa intelegem ca nu vor oferi sunet adevarat surround.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele